Seat markasından ayrıldıktan sonra kendi yoluna bakan ve daha özgün modeller sunan Cupra, ilk olarak Formentor modelini sunmuştu. Bu aralar Türkiye pazarına da giriş yapması beklenen temel Formentor modeli bir yana, markanın Cupra Formentor VZ5 için de kolları sıvadığı ortaya çıktı.

Tamamen güce odaklanacak olan yeni versiyon için hangi motorların kullanılacağı konusunda da bilgiler paylaşıldı. Bilgilere göre marka yeni aracında Audi imzalı bir motor kullanacak.

Cupra Formentor VZ5 Sınırlı Sayıda Üretilecek

Yeni model sınırlı sayıda üretilecek olan bir seri olacak ve Audi RS modellerinde yer alan güçlü motorla donatılmış olacak. Bir hayli güçlü olan motor üzerinde ek bir değişiklik yapılacak mı bilemiyoruz.

Cupra ufak tefek de olsa bazı özelleştirmeler yapabilir. Fakat hiçbir özelleştirme yapılmazsa, bu durumda da aracın içerisinde yer alacak olan motorun 2.5 litrelik 400 beygirlik RS motoru olduğunu göreceğiz.

400 beygirlik güç üreten dev motor, 480 Nm gibi iddialı bir tork değerine de sahip olmasıyla öne çıkıyor. 4×4 çekiş ile gördüğümüz motorun, şanzıman kısmında ise 7 ileri şanzıman sunduğu biliniyor.

Tabii ki burada şöyle bir ayrıntı var ki bu motor seçeneği üzerinde ek özelleştirmeler yapılabilir. Beygir gücünü arttıracak olan ya da tork kısmında ekstra bir etki sağlayacak olan özelleştirmeler de gelebilir. Bunlar için kapıyı açık bırakmış olalım.

Sınırlı sayıda üretilecek VZ5 modelinin ne zaman tanıtılacağı konusunda da resmi bir açıklama var. Buna göre araç 22 Şubat tarihinde tanıtılacak.

Fiyatları ve hangi ülkelerde satış olacağı kısmı 22 Şubat tarihine kadar sır olarak kalacak. Tanıtımdan sonra motorda da yapılacak olan değişiklikleri daha yakından inceleyeceğiz. Motorun hiç özelleştirilmemiş versiyonu bile çok iddialı olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version