Seat’ın en popüler spor arabaları için kullandığı isimken bir anda alt marka haline gelen Cupra, artık ülkemizde de boy gösteriyor. Zaten geçtiğimiz aylarda markanın birkaç modeliyle beraber ülkemizde boy göstermeye hazırlandığı biliniyordu.

Bu süreç tamamlandı ve ilk satışı yapılacak olan araçlarla beraber marka, resmi olarak ülkemizde de boy göstermeye başladı. Hangi aracın geldiği ve motor seçeneklerinin neler olacağı konusunda da bilgilerimiz var.

Türkiye’de Satılacak İlk Cupra Serisi Formentor Oldu

Markanın en prestijli ve en güvendiği model olan Formentor, ülkemizde de satılan ilk model oldu. VZ serisi de geldi çünkü toplamda 4 farklı motor seçeneği de sunuluyor.

VZ versiyonu 250 beygir üzerinde motorlu seriler için geçerli olan versiyon. Sunulan motor seçenekleri:

  • 1.5 TSI 150 beygir DSG serisi
  • 2.0 TSI 310 beygir DSG 4Drive serisi
  • 1.4 eHybrid PHEV 205 beygir serisi
  • 1.4 eHybrid PHEV 245 DSG beygir serisi

Bu seçeneklerin sunulduğu modelde, üstün teknolojilerin bulunduğunu söylemeye bile gerek yok. Yeni bir multimedya sistemi, 350 Watt güce çıkan 10 hoparlörlü özel ses sistemi gibi artı olan birçok nokta var.

Cupra markasının bu ilk araçlarının satışı için ise ek bayiler açılmayacak. En azından şimdilik.

Şu an satışlar bazı Seat showroomları içerisinde ayarlanan bölümde ve Doğuş Oto tarafından belirlenen merkezlerde satışa sunulacak. Bu merkezler Avek Tekstilkent, Vosmer İzmir, Doğuş Oto Çankaya, Doğuş Oto Maslak olarak açıklandı.

Bu araçlar dışında ülkemizde Cupra Leon, Ateca ve tamamen elektrikli Born modeli de ülkemizde satılacak. Fakat bu otomobillerin ülkemizde ne zaman satılacağına ilişkin resmi bir kayıt ya da bilgilendirme bulunmuyor. Bunun için de bilgi geldiği zaman aktaracağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version