Renault Grubu tarafından geleceğe yönelik planların açıklandığı etkinlik sona erdi. Etkinlik kapsamında marka 2025 yılına kadar olan planlarını belirtti ve bazı sürprizler yaptı. En büyük sürpriz ise Dacia kısmında karşımıza çıktı. Planlar kapsamında yeni zirve modeli Dacia Bigster için duyuru yapıldı.

İlk etapta prototip olarak tanıtımı gerçekleştirilen aracın, 2025 yılına kadar trafiğe çıkacağı konusunda da bilgi verildi. Açıkçası paylaşılan bilgiler, iddialı bir model olacağını gösteriyor.

Dacia Bigster Hakkında Ne Biliyoruz?

CMF-B platformu üzerinden geliştirilecek olan araç, LPG ve hibrit motor gibi seçeneklerle gelecek. Yani zengin bir motor seçeneği olacak. Bunun dışında aracın Duster modelinin üzerine kurulu olduğu görülecek.

Duster dinamiklerini hissedeceğimiz model, tabii ki daha yenilikçi yapıda olacak. Zaten söylenen de Dacia Bigster için tepe model tanımının yapılacağız. Yani Duster üzerinde de bir araç olmuş olacak.

Prototip modelin tasarımına baktığımız zaman ise son dönemde uygulanan yapıya yer verildiğini anlıyoruz. Uzun bir araç, yüksek bir araç ve Y şeklinde far formları bir hayli dikkat çekici olan bir araç.

Takip edenler ya da Dacia ile ilgilenenler bilecektir ki yeni Sandero modelinde de benimsenen ışıklandırma sistemi bu şekilde bir ışıklandırma sistemi olmuştu. Y formu denen ışıklandırma direkt göze çarpıyor ve tasarımı öne çıkarıyor.

Prototip olarak sunulan modelin görsellerini de paylaşıyoruz. Tabii ki seri üretim versiyonunda önemli tasarım farkları olabilir ama planlanan yapıyı görmemiz açısından, paylaşılan bu görseller önemli.

Planlanan üretim tarihine göre Dacia Bigster modelinin yollara çıkışı ise 2025 yılını bulacak. Hangi ülkelerde satış yapılacak ve Duster modeline göre fiyatlar ne kadar yüksek ya da düşük olacak bunları zaman içerisinde göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version