Dacia’nın konsept araçlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez karşımıza çıkan araç Dacia Manifesto modeli oldu. Buggy tipi bir konsept araç olmasına karşın, markanın gelecek planlarına ilişkin de bazı bilgileri ortaya çıkaran yeni aracın detayları da bir hayli ilginç.

Özellikle tasarım kısmında yeni nesle vurgu yapan modelin detaylarına ve ne gibi özellikler sunduğuna bakalım.

Dacia Manifesto ile Nasıl Özellikler Sunulacak?

Aracın tasarımına baktığımız zaman hem gövde yapısının hem de tekerlek yapısının doğrudan arazi araçlarına hitap ettiğini görüyoruz.

Özellikle tekerleklerde yapılan tercih, aracın arazi şartlarında daha iyi ilerlemesi üzerine kurulmuş durumda.

Kasa kısmına baktığımız zaman da bunun için özelleştirmeleri görüyoruz. Mesela ön kısımda boydan boya bir şekilde yerleştirilmiş olan ışıklandırma takımı direkt olarak karşımıza çıkıyor.

Burada markanın yeni logosuna kadar ışıklandırma verildiği de gözüküyor. Hem alt kısımda hem de ön üst kısma doğru olan bölümde ek olarak ışıklandırmaların da sunulduğu araçta, cam ise bulunmuyor.

Zaten Buggy tarzı tasarıma sahip olması nedeniyle camlar konusunda seçim bizi çok şaşırtmadı.

Benzersiz bir iç tasarım, hava bulunmayan lastik tercihi gibi ilginç detaylara da sahip olan Dacia Manifesto, 4X4 olarak düşünülüyor. Ama tabii ki konsept aşamasında olduğu için aracın motor gücü konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Elektrikli bir gösteri aracı olarak düşünülen serinin seri üretime girmesi ise beklenmiyor.

Araçta yer alan ışıklandırma takımı gibi ek teknolojiler bundan sonra gelecek olan Dacia modellerinde kullanılabilecek teknolojiler ama Dacia Manifesto için seri üretim versiyonu görmeyeceğiz. En azından şimdilik bu konuda ek bir gelişme söz konusu değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version