Araç markalarında logo değiştirmek, çok sıcak bakılmayan bir durumdu. Geçmişte bu konuda da çok fazla örnek olmadığını biliyoruz. Genelde bir logo belirlenir ve yıllarca da bu logoların kullanımı devam eder. 30-40 sene bir logoyu kullanan markalar var. Fakat 2019 yılından beridir durum değişmeye başladı. Markalar adeta yarışır oldu. En son logo değiştireceği ortaya çıkan ise Dacia oldu. Dacia yeni logosu, markanın çok önemli değişiklikler yapmaya hazırlandığını gösteriyor.

Dacia Yeni Logosu Nasıl Gözükecek?

Bu değişimin temeli, yani nedeni aynı. Renault, Nissan, Opel ve daha birçoğu neden sıra sıra logo değiştirdiyse, aynı neden Dacia için de geçerli. Marka diğer markalarda olduğu gibi bir dönüşüm geçirmiş durumda.

Artık elektrikli araçlara ve hibrit modellere doğru yönelme söz konusu olacak. Bu durum logonun da yeni nesil olarak değişmesini sağlayacak. Yeni logoya baktığımız zaman ise tam bir dönüşüm görüyoruz. Bu sefer eski logodan eser yok desek yeridir.

Henüz marka tescili yeni yapılan logoya göre, D ve C harfleri kullanılacak. D ve C harfleri ise sıralı bir şekilde arka arkaya gelecek. Hem D hem de C çok net anlaşılmayacak ve uzaktan baktığınız zaman da X şeklinde bir tasarım bizi karşılayacak. Çok sürpriz olmayan bir tasarım yüzü sunulmuş demek oluyor.

2022 yılı için marka tescilinin de alındığı logonun nasıl gözükeceğini görsellerde de paylaşıyor olacağız. Bu logo değişikliği hangi modelden sonra çıktı derseniz, Bigster derim.

Şimdilik konsept olarak gördüğümüz bigster modelinin logosu da bahsettiğimiz bu yeni logo gibi sunulmuştu. Aracın ön kısmında yer alan ızgara benzeri alanda logonun direkt seçildiğini anlamıştık. Benzeri bir logo tescil ettirilmiş gibi duruyor.

Dacia yeni logosunun açıklanması için 2022 yılını beklemek lazım. Hangi araçlarda ilk olarak kullanılacağı da yeni yılda belli olacak.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version