Dacia, bundan 1 ay kadar geçmişe gidildiğinde yeni bir logo ile boy gösterecek deniyordu. Biz de o dönem sızan ilk logo görsellerini sizlerle paylaşmıştık. Marka bunun için 2022 yılını bekliyor derken, yeni logolar ve araçlarda kullanılacak olan rozet duyuruldu. Dacia yeni logosu çok dikkat çekecek.

Yeni logonun ve rozetin nasıl gözüktüğüne ilişkin en ufak bir soru işareti kalmayacak şekilde yeni logo duyuruldu. Hatta bununla da kalınmadı. Yeni logo ilk olarak hangi araçta karşımıza gelecek bu konuda da bilgi verildi.

Okumadan Geçmeyin: 2022 Dacia Bigster Böyle Gözükecek! İşte Görseller

Dacia Yeni Logosu Nasıl? Hangi Araçta Kullanılacak?

Yeni logo eskisine göre çok farklı. Yeni logoda markanın adının tamamı yer almıyor. Rozet içerisinde yer alıyor ama yeni logoda yer almıyor. Yeni logoda amiral gemisi harfler kullanılmış.

Biraz garip bir tabir oldu farkındayım ama tam olarak böyle. “D” ve “C” harflerinin kullanıldığı logoda harflerin birbirleriyle de bağlantılı olduğunu göreceğiz D harfi tamamlanacak ve C harfine geçiş yapacak gibi duruyor.

Bunun dışında yazı stilleri de tabii ki değişmiş durumda. Artık daha dijitale yakın bir yazı tipi var. Bunu daha iyi anlamanız için rozete bakmanız gerekiyor. Rozet kısmında tüm harflerde nasıl bir değişiklik olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Renk seçimi kısmında da bir değişim var. Burada da daha doğacı bir marka sunulması, böyle bir izlenim verilmesi adına gümüş rengi yerine haki yeşil renginin tercih edildiği söylendi. Dacia yeni logosu için tasarım beğenilir mi bilmiyoruz ama şu var ki bundan sonra marka tarafından kullanılacak olan logolar bunlar olacak.

Logonun ve yeni rozetin kullanılacağı ilk araç ise Dacia Bigster olacak. 2022 yılında araçla beraber yeni logoların da sunulduğunu göreceğiz. Artık logolar resmi olarak tanıtılmış oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version