2021 model Mercedes-AMG GT modeli artık 4.0 litrelik V8 motorundan daha fazla güç elde edebiliyor. Henüz çiçeği burnundaki yeni Stealth Edition isimli özel paket sayesinde standart ekipmana ek olarak GT, karartılmış iç döşemelere ve kaporta aksamına da kavuşmuş.

Stealth Edition paketi öğrendiğimiz kadarıyla Mercedes-AMG GT Coupe ve Roadster modellerine uygulanabiliyor. GT’nin standart 4.0 litrelik bi-turbo V8 motorunun toplam güç çıkışı ise 469 beygirden 523 beygire kadar yükseltilmiş. Bir önceki modele kıyasla 54 beygirlik bir güç artışı söz konusu yani. Aynı şekilde tork değerinde de iyileştirme mevcut.

Tabii daha fazla güç, daha yüksek hız anlamına geliyor. 2021 Mercedes-AMG GT de potansiyel alıcılarına tam olarak bunu vaat ediyor aslında. Mercedes-AMG’nin açıkladığı resmî verilere göre araba 0’dan 100 km/s hıza 3.7 saniyede çıkabiliyor. Bir önceki nesil GT modeli ise bu hıza 3.9 saniyede çıkabiliyordu.

Öte yandan coupe versiyonu önceden 304 km/s hıza çıkabiliyordu. Yeni modeller ise tam 312 km/s hız yapabiliyor. Ayrıca roadster versiyonunun ibresi en fazla 310 km/s’yi gösterebilecek. Bu hız artışı kulağa hoş geliyor olsa da, trafiğe açık yollarda bu kadar yüksek hıza çıkabilmek gerçekten mesele.

Fiyatı gizemini koruyor

2021 Mercedes-AMG GT Coupe ve Roadster modelleri 2021’in ilk günlerinden itibaren ABD ve Avrupa’daki yetkili satış noktalarındaki yerini alacak. Şuan için fiyat bilgisi paylaşılmış değil, ancak tahminler GT Coupe modeli için başlangıç rakamının 118 bin dolar seviyesinde olacağı yönünde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version