Ford, 10. nesil yeni Focus modelini bugün görücüye çıkardı. Daha fazla teknoloji, daha fazla güvenlik ve geniş iç hacim vaat eden model yıl sonuna doğru ABD’nin ardından Avrupa ve Çin’de satışa sunulacak.

Ayrıca 2019 Ford Focus birçok farklı kasa tipinde üretim bandından inecek. Bu kasa tipleri arasında 4 kapılı sedan, 5 kapılı wagon ve hatchback modelleri yer alıyor. Her biri mevcut Focus müşterilerinin geri dönüş ve istekleri doğrultusunda tasarlanan araçlar arasındaki 2019 Focus ST Line, hırçın tasarımıyla bir adım öne çıkmayı başarıyor.

Yeni Focus’ta dikkat çeken noktalardan biri, iç kabinin geriye doğru itilip kaputun daha da büyümesi olmuş. Bu fikrin arkasında yatan sebep ise arabanın dış görünümünü büyütmek. Buna rağmen hem yolcu, hem de yük için yeni Focus’ta yeteri miktarda yer var.

Üstün güvenlik yazılımlarıyla dikkat çekiyor

Daha akıllı bir araç için Ford Co-Pilot360 isimli sürüş yardımcısı yazılımlarının bulunduğu arabada adaptif yol kontrolü özelliği mevcut. Hız tabelası tanımlama ve şerit ortalama gibi yenilikçi güvenlik donanımları da cabası.

Üstelik aktif park asistanı da vites seçebilme fonksiyonuyla yenilenmiş. Bu sayede sürücüler gaz ve frene hiç dokunmadan boş buldukları yere arabalarını park edebiliyorlar. Tüm bunlar pahalı modellerde görülen özellikler, ancak Focus’ta mevcut.

Destekleyen telefonlar için kablosu şarj pedi, Apple CarPlay ve Android Auto destekleyen araç içi eğlence sistemi ve elektrikli el freni de yeni Focus’un özellikleri arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version