Çok sevilen kamyonet modeli Hilux yenilendi. 2021 Toyota Hilux artık hiç olmadığı kadar güçlü, sert ve performanslı. Üstelik isteyen müşteriler artık tamamen performans odaklı geliştirilen GR Hilux paketine de terfi edebilecekler. Bu haliyle Toyota’nın orta büyüklükteki kamyonet modeli aralarında Ford Ranger, Isuzu D-Max, Mitsubishi L200 ve Nissan Navara’nın bulunduğu dişli rakiplerine nal toplatmaya aday.

Kamyonetlerin çok tutulduğu ABD’de yerini Tacoma’ya bırakan Hilux, daha çok Avrupa pazarında satılıyor. Keza Asya, Afrika ve Avustralya’da da Hilux’un çok sattığı söylenebilir.

Hilux’un namı ise bu zamana dek dayanıklılığı ve sağlamlığı sayesinde yayıldı. 2021 model Hilux’ta da Toyota bu algıyı pekiştirmeyi başarmış gözüküyor. Dış görünümü ilk bakışta yere sağlam basan bir model izlenimi veren araç, üç boyutlu yeni ızgarası ve yenilenmiş ön tamponuyla gerçekten albenili.

Ön farlarda LED teknolojisini kullanan Toyota, arka stop lambalarında da LED tercih etmiş. 18 inç büyüklüğündeki alaşımlı jantlarda siyah rengin kullanılmış olması ise bir diğer hoş detay.

Motoru artık çok daha güçlü

Temmuz ila Ekim ayları arasında Avrupa kıtası genelinde satışa sunulması beklenen yeni Hilux, sahiplerine daha fazla tork ve güç vaat ediyor. Yenilenmiş 2.8 litrelik turboşarjlı dört silindirli 201 beygirlik dizel motora ev sahipliği yapan araç, 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanla sipariş edilebiliyor.

Bu yeni motordan daha az güç üreten 2.4 litrelik daha küçük bir dizel motor seçeneği de müşterilerin beğenisine sunulacak. Standart olarak arkadan itişli olan aracı sürekli dört çeker opsiyonuyla satın alabilmek de mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version