Daihatsu Taft, bir arazi aracı formunda ama bir yandan da kendine has yapısını ortaya çıkaran araçlardan bir tanesi. Tasarım yapısı açısından bakacak olursak, mini bir seyahat arabası olarak da değerlendirilecek model, şimdilerde özel bir çalışma ile gündeme geldi. Daihatsu Taft DAMD adıyla sunulan yeni özel versiyon, tasarımsal açıdan güzel oynamaları getiriyor.

Açıkçası araç tam bir arazi aracı formunda desek yeridir. DAMD takımı tarafından hazırlanan bu özel versiyon, bir yandan da Land Rover esintilerini kazanmış durumda. Gelin biraz daha detaya inelim.

Daihatsu Taft DAMD Ayrıcalıkları Neler?

Özel versiyona baktığımızda gördüğümüz ilk şey şu ki tekerlerde kullanılan jantlarda önemli bir değişiklik olduğu. Gövde rengine daha yakın jantlar, arazi araçlarına daha uygun bir hal almış durumda.

Bunun yanında gövde kısmında da önemli değişimler söz konusu. Burada yapılan değişiklik ise genelde tampon kısmında kalmış. Hem arka hem de ön tamponlar için arazi araçlarına daha yatkın bir araç bizimle olacak.

İç kısımda da güzel değişikliklerin sinyallerini taşıyan model, çok şık döşemelerle geliyor. Açıkçası bu döşemeler, retro havasının daha iyi ortaya çıkmasını sağlıyor.

Tam bir kutu desek yeridir. Bir yandan tatlı bir yandan şık bir arazi aracı. Ama tüm bunları motor için söylemek mümkün olmayacak. Çünkü motor kısmında isteneni veren bir araç yok. Tamam küçük bir araç ama motor birazcık daha güçlü olabilirdi.

700 cc bir benzinli motor kullanılmış ve bu motor maksimum olarak 63 beygir. İkinci seçenek 53 beygir. Motor biraz daha güçlü olmalıydı temennimin altını tekrar çiziyorum. Sonuçta arazi odaklı olarak gelen bir araçtan konuşuyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version