Alpine A110‘un resmi lansmanı yıl sonuna kadar yapılmayacak fakat dünyanın geri kalanı gibi Jean-Pierre Limondin de, yeni A 110’un direksiyonuna geçmek için can atıyor.

Alpine A110’da Dikkat Çekenler

Kokpit

Çalışma ve oyun alanı. Kabin kalitesi, Porsche’den daha çok Renault gibi fakat Sabelt koltuklar, pedallar, sürüş pozisyonu ve direksiyon gibi temel özellikleri oldukça iyi. Vites kulakçıkları direksiyon kolonuna monte edilmiş.

Normal veya Spor modları, manuel ya da otomatik olarak kullanılabiliyor. Spor modunda vites geçişleri daha hızlı. Pist modu ise sadece manuel ve limitöre dayandığınızda üst vitese geçmiyor.

Donanım

Tüm iyi özellikler burada. Premier Edition otomobiller, bu harika Fuchs jantlara sahip. Alpine logolu Brembo kaliperler, hem ağırlık tasarrufu sağlıyor hem de daha kuvvetli.

Adaptif amortisör yok fakat Alpine’nin şasi gurusu Phillippe Merimee bakın ne diyor: “Adaptifleri sevmiyorum. Yaylı amortisörlere göre yeterince iyi sönümleme oranına sahip.

Arkadan Motorlu

Bnzer ama farklı. Twohig, “Yeni otomobil ortadan motorlu” diye anlatıyor. “Ünite arka aksında önünde enine yerleştirildi. Böylece önden arkaya 44:56 ağırlık dağılımı elde edildi. Orijinal otomobil, arka aksın oraya yerleştirilmesiyle arkadan motorluydu.

Limondin, ağır V6’sıyla A110’un, A310’a göre daha bağışlayıcı olduğunu söylüyor: “Bu aracın ilginç bir sürüşü vardı. Bol miktarda momentuma sahip!

Bu Bir Gelişim mi?

Yeni otomobil manuel değil. Yeni A110’da sadece DCT şanzıman var. Alpine’nin iddiasına göre manuel seçeneği, daha fazla ağırlık ve karmaşa ekleyecekti.

Ayrıca Twohig şunu da ekliyor: “Sürücülerin çoğu çift kavramalı şanzımanla daha hızlı ve güvenli sürüş yapıyor.”

Ürün planlama müdürü Eric Reymann ise, “Porsche’nin manuel Cayman kullanım oranı nedir? Yüzde 15 mi yüzde 20 mi? Onların manuel kullanmalarının tek sebebi, çift kavramalıyı denememeleridir” diyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version