İlk olarak 2018 yılında tanıtılan ve tanıtıldığı dönemde dijital ayna kullanan ilk otomobil olan Lexus ES için beklenen zaman geldi. 2 senedir belli pazarlarda satışta olan araç, geçtiğimiz gün yapılan açıklamanın ardından Türkiye’de de satışa çıktı.

Hem lüks bir seri olması hem dijital ayna kullanan ilk otomobil olması, aracın bir hayli dikkat çekmesini sağladı ama ya fiyatlar?

Lexus ES Türkiye Fiyatı ve Detayları

Türkiye’de ES 300h Exclusive modeliyle dikkat çekecek olan araba, dijital ayna teknolojisiyle beraber 1 milyon 675 bin TL ile satışa çıktı. Neredeyse 2 milyon TL’ye ulaşan fiyatla beraber ülkemizde satılan en pahalı araçlardan da biri olacak olan serinin, bu paket seçeneğinde yer alan motor özellikleri de açıklanmış durumda.

Dijital ayna destekli 300h modelinde 2.5 litrelik bir benzinli motor bulunuyor ve bu motora ek olarak bir de elektrikli motor yer alıyor. Toplamda 218 beygir gücünde olan seri, yakıt tasarrufu konusunda da çok iyi bir model.

Tabii ki aracın en çok dikkat çeken kısmı dijital ayna teknolojisi. Bu teknolojiden de söz edelim. Yeni teknolojiyle beraber araçta standart bir ayna sistemi yer almıyor.

Ayna yerine burada kameralar yer alıyor. Her iki tarafta da yer alan 5 inçlik ekran, kameralardan gelen görüntüyü içeri veriyor ve böylece sürücü en net şekilde görüntüyü elde etmiş oluyor.

Tabii ki dijital aynaların yapısı bu kadar basit değil. Isıtma desteği, park ederken otomatik hareket etme desteği, parlaklık kontrolleri gibi ek özelliklerle beraber son teknoloji bir sistem görüyoruz.

Bu teknoloji bile 1 milyon 675 bin TL’ye değer mi tartışılır. Araç şu an için İstanbul’daki Lexus bayilerinde satışta. Satışlara ne kadar ilgi gösterileceği zamanla belli olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version