Amerikan otomobil üreticisi Dodge görkemli SUV modeli 2021 Durango SRT Hellcat modelinin fiyatını açıkladı. Buna göre 710 beygir gücündeki araba 80 bin 995 dolardan başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunulacak. Stok Durango modelinin başlangıç fiyatı normalde 31 bin 765 dolar. Ancak bu SUV’un en performanslı versiyonunu satın almak isteyenler, kesenin ağzını biraz daha açmak zorunda kalacaklar.

https://www.youtube.com/watch?v=kGvFtCiUt3Q

Dodge tarafından bugün teyit edilen bu fiyat, Amerika şartlarında dahi biraz yüksek. Öğrendiğimiz kadarıyla siparişler Dodge bayileri tarafından bu yılın sonbahar aylarına doğru kabul edilecek. Teslimatların ise 2021’in ilk günlerinde başlaması planlanıyor.

Peki müşteriler bu para karşılığında ne alacaklar? Cevap, 710 beygir gücündeki süperşarjlı 6.2 litrelik HEMI V8 motor. Üretilen bu muhteşem güç TorqueFlite 8HP95 kod adlı 8 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla tekerlere aktarılacak.

“Launch Control” adını taşıyan “Kalkış Kontrolü” isimli donanım sayesinde araç 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 3.5 saniyede çıkabilecek. Her tekerleğin üzerinde ayrı ayrı konumlandırılmış sensörler aracılığıyla tork daha dengeli dağıtılıyor ve aracın ivmelenmesi hızlandırılıyor.

Çıkabileceği maksimum hız 290 km/s olarak belirtilen araba SRT Drive modlarına da ev sahipliği yapıyor. Araç sahipleri Street, Sport ve Track ayarlarından herhangi birisini tercih edebiliyorlar. Brembo ön ve arka fren kaliperlerinin kullanıldığı aracın fren mesafesi de kısa tutulmuş.

Sürekli dört tekerleğe güç aktaran Durango SRT Hellcat kendine has bir egzoz sistemine de ev sahipliği yapıyor. Aracın çok tatlı bir homurtusu olduğunu söyleyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version