Volkswagen, yeni Volkswagen Golf TGI serisine bayağı güveniyor ve sürekli ek seçeneklerle seri destekleniyor. Yakın zamanda özelleştirilmiş Sport versiyonunun sunulduğu Golf modeli, şimdi sıkıştırılmış doğal gazlı özel versiyonla güncellendi.

Çevrecilik ve tasarruf noktasında elektrikli otomobiller için önemli bir alternatif oluşturacağını düşündüğümüz doğal gazlı yeni versiyon, öyle performans değerlerinden de ödün verecek bir araç değil. Tam tersine aracın performans konusunda diğer modellerden geri kalmayacağı açıklandı ki sadece motorun yakıt sisteminde bazı değişiklikler olacak.

Volkswagen Golf TGI ile Yakıt Tüketimi Düşüyor

Yine araçta 1.5 TSI motorun özelleştirilmiş versiyonunu göreceğiz. Temel versiyondan ve diğer özelleştirilmiş versiyondan tanıdığımız bu motorun ne kadar performanslı olduğunu biliyoruz. 200 Nm tork değeri ve 131 beygir gibi yüksek güç değerleri var.

Bu kez TGI olarak özelleştirilen ve yakıt sisteminde bir değişiklik olan motor artık doğal gaz ile beslenecek ve tam çevreci olacak. Volkswagen tarafından yapılan tercih bu noktada çok mantıklı olmuş. Şöyle ki araca 3 adet olacak şekilde CNG tankı eklenmiş.

115 litrelik bir kapasitesi olan bu tankları benzin tankıyla karşılaştırın. Arada ne kadar fark olduğunu göreceksiniz ki bu doğrudan avantaj olarak yansıyacak. Doğal gazın tamamen dolduğunu düşünürsek bu yakıt tanklarının araca sağlayacağı menzilin 400-420 km arasında olacağı söylendi.

Uzun yol için bakılırsa 400 km az olarak değerlendirilebilir ama öyle değil. Standartları yakalayan bir değer. Peki araçta hiç mi benzin kullanılmayacak? Tabii ki hayır. 9 litreye kadar ek bir benzin deposu var. Sadece acil durumlar için konulmuş ek bir depo gibi gözüküyor.

Doğal gazlı Volkswagen Golf TGI modelin bize ne avantajı olacak onu da söyleyelim. Tabii ki tasarruf avantajı olacak. Doğal gaz maliyet olarak biraz daha düşük bir seviyede ve daha uygun. Ülkemizde bu fark çok net hissedilmeyebilir ama Avrupa için doğal gaz kullanımı tercih unsuru gibi gözüküyor.

Bunun dışında güncellenmiş yakıt, CO2 salınımını da azaltacak. Aracın 100 km içerisinde harcadığı doğal gaz ise 4.0-4.3 kg arasında.

Tüm bu özelliklerle Volkswagen Golf TGI satışa çıktı. Şimdilik sadece Avrupa’da. Bu modele ek olarak gelecek bir de Station Wagon versiyon olacak ve bu da 1 ay sonra satılacak.

Dikkat Çeken Noktalar

  • 115 litrelik sıkıştırılmış doğal gaz yakıt tankı.
  • 400 km civarında menzil
  • 1.5 litrelik motor
  • 9 litrelik ek benzin deposu
Share.

3 yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version