KIA Ray Ravy, moto-ev uzmanı Daon TNT tarafından tasarlanmış olan özel bir seri. Kamp araçları büyük olur ya da motorları çok güçlü olur algısını değiştiren araç, mini boyutları ile dikkat çekiyor.

Zaten KIA Ray modelini bilenler bu seriyi de direkt olarak tahmin edecekler. O kadar küçük bir araç ki mini adıyla sunulan birçok araçtan bile daha minik bir modelden söz ediyoruz. Bir de bu modelin 4 kişilik bir kamp aracına dönüştüğünü düşünün.

KIA Ray Ravy Nasıl Özelliklere Sahip Bir Araç?

Daon TNT tarafından hazırlanan araç, şaşılacak şekilde içinde bir yatak, bir mutfak, kamp ekipmanları bölümü ve bir de depolama alanı ile geliyor. Kapılar her taraftan açılıyor ve araca her taraftan erişim söz konusu. Zaten bu küçük yapısına karşın aracın her tarafına erişim olmasını sağlayan da tam olarak sunulan bu kapı yapısı.

Aracın bu kadar küçük bir kasada geniş alana sahip olmasını sağlayan ise modelin tavan yüksekliğinin fazla olması. Bu sayede hem mutfak bölümü için ekstra alan elde edilmiş oluyor hem de depolama bölümü için ekstra alan elde edilmiş oluyor.

KIA Ray Ravy modelinin üst kısmında yer alan mini çadırı da unutmamak lazım. Arka koltukları kaydırarak açılan mutfak bölümü, LED aydınlatmalar ve iç kısımda yer alan ısıtma kaynakları da aracı tam bir kamp aracı haline getiriyor.

Yatak bölümü, dolap bölümü falan bir tarafa ama peki bu aracın motoru nasıl. Motor hiç bir kamp aracına uygun bir motor değil. Sadece 75 beygirlik güce sahip olan motor 1.0 litrelik hacmiyle geliyor ve açıkçası öyle engellerden aşma gibi durumlarda yeterli gücü sağlayamıyor.

Yani KIA Ray Ravy aracını aldınız ve doğada kamp yapmaya karar verdiniz ama gideceğiniz yerin engebelerden uzak bir yer olması lazım. Sonuçta karşınızda bir arazi aracı yok. Mini motorlu küçücük bir araç var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version