Butik lüks otomobil üreticisi Rolls Royce, kamuoyuna en son geliştirdiği koleksiyon arabasını tanıtmak için gün sayıyor. 26 Mayıs tarihinde İtalya’nın Como gölü kıyısında düzenlenecek olan klasik otomobil etkinliği Concorso d’Eleganza Villa d’Este kapsamında sergilenecek olan aracın ismi Wraith Eagle VII olarak belirlenmiş.

Sadece 50 adet üretileceği açıklanan bu nadir model 20. yüzyılın en önemli havacılık başarılarından birinin 100. yılı şerefine tasarlandı. Aracın adı ise 1919’un Haziran ayında ilk kez kıtalar arası uçuşu ara vermeden, başarıyla gerçekleştiren kaptan pilot John Alcock ve Yüzbaşı Arthur Brown’dan geliyor.

Bu iki birinci dünya savaşı esnasında modifiye edilen Vickers Vimy bombardıman uçağıyla iki kıta arasında başarıyla seyahat etti. Uçakta kullanılan motor ise Rolls Royce’un havacılık motorlarından Eagle VII’dan başkası değildi.

Göz alıcı güzelliğiyle dikkat çekiyor

Gerçek bir koleksiyon aracı olan Wraith Eagle VIII için “Kullanmaya kıyılamayacak kadar güzel” demek abartı olmaz herhalde. Alcock ve Brown’un uçuşuna bir hürmet ifadesi olarak tasarlanan model, iki tonlu dış rengiyle öne çıkıyor. Kaputun altındaki ızgarada kullanılan parlak siyah renk ise Rolls Royce Eagle VII motorunun kullanıldığı Vickers Vimy uçağına bir nazire olarak düşünülmüş.

Aracın içine baktığımızda da siyah deriye Selby grisi rengin eşlik ettiğini görüyoruz. Minik detayların dahi RR logosuyla süslendiği modelin Brass marka hoparlörlerinin altında ise tahmini uçuş mesafesi olan “1,880 mil” yazısı konumlandırılmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version