Hyundai, Elantra GT modeli için geliştirilen yeni N-Line paketini kayıt altına almak üzere ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi‘ne (NHTSA) başvuru yaptı. Bilindiği üzere N markası, Hyundai’nin spor ve performans odaklı geliştirilen modellerinde kullanılıyor. Elantra şimdilik tamamen N çatısı altına girmeyecek gibi, ancak N-Line paketi GT’ye çok daha sportif ve hırçın bir görünüm kazandırabilir.

Audi’nin S-Line’ı ile benzer nitelikte

BMW’nin M Performance, Audi’nin de S-Line modellerinde yaptığının aynısını Hyundai şimdilerde N-Line ile yapmayı hedefliyor: Daha iyi süspansiyon ve spor koltuklar Elantra GT’deki yerini alacak. Ancak motor çoğunlukla standart modellerle aynı olacak.

Elantra GT’nin mevcut 161 beygir güç üreten 2 litrelik motoru ve 201 beygirlik turboşarjlı 1.6 litre hacimli motoru da müşteriler tarafından tercih edilebilecek. Ancak bu seçenekler sadece ABD için geçerli. Başka bazı pazarlarda 2 litrelik motor sürücüye tam N deneyimi yaşatacak ve 275 beygir güç üretebilecek.

Gaz tepkime süresi azaltıldı

Hyundai’nin NHTSA‘ya yaptığı başvuruyu ilk fark eden isim Jalopnik’ten Bozi Tatarevic oldu. Elantra GT’nin N-Line paketini Avrupalı Hyundai i30 N-Line ile kıyaslayan Tatarevic, Elantra GT’nin sportif tampon tasarımı, çift egzoz çıkışı, daha kavrayıcı spor koltuk, büyütülmüş ön frenler, geliştirilmiş süspansiyon ve azaltılan gaz tepkime süresiyle öne çıktığını not düştü.

Lastiklerde de daha çok performans odaklı araçlarda karşımıza çıkan Michelin Pilot Sport 4S modeli tercih edilmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version