Mercedes-AMG ekibi oldukça başarılı geçirdikleri bir yılın ardından yayına hazırladıkları bir videoda takipçi ve müşterilerine teşekkür etti. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz videoda AMG araçlarının performanslarına uygun şekilde kullanılmalarına şahitlik edebilirsiniz. Ancak bu videonun dikkatlerden kaçan bir detayı da var. Eğer hızlıca 2:16’ya atlarsanız AMG GT 4 kapılı modelinin kamuflajlı görüntüsü karşınıza çıkacaktır.

An itibariyle bu model hakkında pek bir bilgimiz yok, fakat dış görünüş itibariyle AMG’nin mevcut amiral gemisi GT 63 S’i çok andırdığı söylenebilir. Fakat kamera araçtan uzaklaştıktan sonra elektrikli bir motor sesini duyabilmeniz de mümkün. Hal böyle olunca AMG’nin GT 73 modelinin ipucunu vermiş olduğu tahmin ediliyor.

İlk kez 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan GT 73 modeli uzun bir süredir konsept aşamasında. Nitekim fuarda tanıtılan modelin arka aks üzerinde çift turbolu 4.0 litrelik V8 motora, ön aks üzerinde ise elektrikli bir motora ev sahipliği yaptığı öğrenilmişti. Toplamda 805 beygir güce çıkan modelin tahmin edilen adı ise AMG GT 73 4Matic olacak.

73’ün telif hakları koruma altına alındı

Model adında yer alan 73 ile Mercedes, RL129 serisi SL73 AMG modeline bir gönderme yapıyor. 1999 ila 2001 yılları arasında üretilen bu model günümüzde çok nadir bulunuyor. Öyle ki toplamda 85 adet üretilen modelin 50 tanesini Brunei Sultanı’nın doğrudan satın aldığı söylentisi bile var.

389 beygir güce ulaşan model zamanında 6.0 litrelik bir motora ev sahipliği yapıyordu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version