Son dönem trendlerine uyan BMW, elektrikli otomobillere daha çok ilgi gösterir oldu. Markanın büyük umutlar bağladığı yeni araçlarından birisi de BMW iX3 modeli.

Yeni model için sevindiren haber şu ki sonunda ülkemizde de satışa açıldı. Henüz ön sipariş olarak sunuldu ama hem fiyat netleşti hem de kesin satış tarihi konusunda detaylar netleşti.

Yeni Elektrikli BMW iX3 Fiyatı Nasıl?

Aracın fiyatı en çok merak edilen kısmı elbette. Çünkü öyle çok ucuz bir araç olmayacak. Zaten elektrikli modeller biraz daha pahalı ama bir de bu model lüks bir seri.

Fiyata geçmeden önce motor kısmından söze başlayalım. Aracın yüksek performanslı bir motor barındırdığını görüyoruz. 286 beygirlik güce sahip olan motor, 100 km hıza sadece 6.8 saniye içerisinde ulaşabiliyor. 400 Nm tork değeri bunun sağlanması konusunda çok etkili oluyor.

Hızlı şarj destekli olan pilleri sayesinde şarj sorunu da yaşamayan model, sadece 10 dakika içerisinde 100 km yol gidecek şekilde şarj olabiliyor. Pil sıfırdan %80 seviyesine ise 34 dakika içerisinde çıkabiliyor.

Motor dışında BMW Live Cockpit, harman kardon ses sistemi, sürüş destek sistemleri ve daha birçok teknoloji ile öne çıkacak BMW iX3, şu an ön sipariş sürecinde.

Bu süreçte aracı sipariş etmek isteyen sürücülerin 870 bin TL gibi bir bütçeyi gözden çıkarması gerekiyor. 870 bin TL başlangıç için belirlenen satış fiyatı. Bu fiyatın üzerine ek donanımlar ve paketlerle eklemeler yapılabiliyor.

Aracı almak istiyorsanız şu an sipariş edebiliyorsunuz ama teslimatlar için bir süre daha beklemek gerekiyor. Teslimatlar Nisan ayında başlayacak. Tüm araçların Nisan ayında mı verileceği ise net değil. Ayrıca fiyat durumlarında da herhangi bir değişiklik olur mu bilemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version