Honda, yeni nesil elektrikli şehir arabası modeli E için başvuru toplamaya resmen başladı. İlk kez bu yılın Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan bu sevimli araç retro görünümüyle hatchback kullanıcılarının gönlünü fethetmişti. Öyle ki menzil kapasitesinin diğer elektrikli araçlara kıyasla daha düşük olması dahi bu durumu önleyememişti.

Aslına bakılırsa Honda E’nin veya tam adıyla Honda E Prototipi’nin tam dolu şarjla 200 kilometre kadar bir mesafe kat edebilmesi bekleniyor. Hızlı şarj desteğine de sahip olduğu için araç sadece 30 dakika içinde yüzde 80 oranında bataryasını doldurabilecek.

Birbirinden farklı renklerle geliyor

Ön kayıt sürecinin başlamasının ardından Honda, Honda E’nin hangi renk seçenekleriyle satışa sunulacağını da gün yüzüne çıkarmış oldu. Platinum Beyaz Metalik rengiyle fuarda karşımıza çıkan aracın diğer renkleri arasında Modern Çelik Metalik, Kristal Siyah İnci, Kristal Mavi Metalik ve Şarj Sarısı gibi farklı tonlar da yer alacak.

Özellikle cırtlak yeşile kaçan sarı tonun çoğu arabada sırıttığı söylenebilir, ancak Honda E’ye kesinlikle çok yakışmış.

Paket seçenekleri açıklanmış değil

Şuan için Honda, yeni E’nin hangi paketlerle satışa sunulacağını kamuoyuyla paylaşmış değil. Muhtemelen araçlar piyasaya tam olarak sürülene kadar bu bilgiye de ulaşamayacağız.

İngiltere için rezervasyon fiyatları 800 Sterlin olarak belirlenmiş. Kesin fiyat bilgisi hala açıklanmadı. Rezervasyon döneminin haricinde, normal siparişlerin ise 2019’un sonundan önce alınması planlanmıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version