2018’e girmemizin ardından otomobil üreticilerinden elektrikli araç modelleriyle ilgili son daikka haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kez aldığımız haber ise Uzakdoğulu otomobil üreticisi Nissan’dan geldi. Hatırlanacağı üzere Nissan, Leaf ismini verdiği elektrikli modelle hatırı sayılır miktarda satış rakamlarına ulaşmıştı. Şimdilerde ise şirket 2018 model Leaf’te yeni bir tasarım çizgisini benimsemek yerine aracın sportif modellerini geliştirmiş bulunuyor.

Aşağıda yer alan iki fotoğraf da Nissan’ın resmî yayın organlarında paylaşıldı, yani herhangi bir çizimden çok daha fazlası oldukları söylenebilir. Karşınızda yeni Leaf GT ve Leaf Nismo!

Her iki konsept araç da 2018’de Japonya’nın Tokyo şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarında görücüye çıkacak. Nissan LEAF’a yapılan grand touring (GT) konsept tasarımının yanındaki Nismo araç da muhteşem gözüküyor gerçekten. Bilindiği üzere Nismo, Nissan’a bağlı bir ofis ve geçmişten günümüze birçok Nissan modeli için performans odaklı parçalar üretiyor.

Leaf Nismo RC 2011’de çıkmıştı

Hatırlanacağı üzere 2011 yılında Nissan, Leaf modelinin Nismo RC paketini 2011 yılında tanıtmıştı. Yalnızca Japonya pazarında satışa sunulan bu araç hırçın görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Leaf GT ve Leaf Nismo modelleri 12-14 Ocak tarihleri arasında Tokyo’daki otomobil fuarında sergilenecek. Ülkemize gelir mi, gelirse ne kadara satılır? Bu soruların cevabı henüz belli değil. Ancak elektrikli otomobil pazarının her geçen gün genişlediğini hesaba katarsak, Türkiye için de geri sayım başlamış olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version