Elektrikli otomobillerde mini serilere doğru bir yönelme başladı. Daha mini seriler tercih ediliyor çünkü söz konusu seriler şehir içi kullanımlarında çok daha rahat bir kullanım imkanı sunuyor. İşte bu araçlara bir yenisi, hatta belki de en iddialısı eklendi. e.wave X adıyla tanıtılan minik canavar, şehir içinde kullanılacak elektrikli otomobiller için güzel bir örnek oldu.

e.GO tarafından üretilen araç, minik boyutlarına karşı etkileyici bir tasarım da sunuyor diyebiliriz. Dilerseniz hiç uzatmadan bu minik canavar için özelliklere ve tasarım detaylarına geçelim.

e.wave X Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Yeni mini modelin tasarımını değerlendirdiğimiz zaman, daha oval ve yuvarlak hatların öne çıktığını görüyoruz.

Ön kısımda biraz içe doğru gömülü olan ana farlar dışında, araca sanki gözleri varmış havası veren iki ek aydınlatma bölümü de bulunuyor.

Seri elektrikli olduğu için zaten ön kısımda herhangi bir ızgara alanının olmadığını da anlıyoruz. Arka kısma geçtiğimizde de yine aynı yuvarlak hatlar bizi karşılıyor. Stop lambaları da dahil olmak üzere, yuvarlak hatların öne çıktığı seri, bu kısımda birçok plastik ek parça ile geliyor.

İç tasarıma geçildiği zaman ise e.wave X modelinin şaşırtıcı bir şekilde modern bir tasarım dili benimsediğini görüyoruz. Araç iç kısımda merkezde bir ekran ile geliyor. Ekran bölünmemiş.

Bir tarafı dijital gösterge ekranı olarak bırakılmış bir tarafı ise multimedya ekranı olarak bırakılmış. Hemen altına inildiği zaman havalandırma delikleri ve kontrol butonlarına yer verilmiş. Vites kısmında ise uzunca bir vites topuzu tercihi yapılmış.

e.wave X için teknik özelliklere geçtiğimiz zaman ise 109 beygirlik bir motor görüyoruz. Bu kadar minik bir araç için 109 beygirlik elektrikli motor, gayet yüksek bir performans demek oluyor.

Diğer taraftan serinin 240 km menzil değeri olduğu da açıklandı. Menzil değeri biraz düşük ama dediğimiz gibi şehir içi odaklı kullanılacak bir araç.

Farklı sürüş modları, yokuş kalkış sistemi, frenden geri kazanım sistemi, Android Auto ve Apple CarPlay desteği gibi önemli artıları da olan yeni elektrikli serinin fiyatının ise 25.000 Euro olduğu açıklandı. Aracın ülkemize gelmesini beklemiyoruz.

Share.

1 Yorum

  1. Biz ne zaman adam oluruz bilemiyorum. Elektrikli arabaya teşvik yok. 2021 de citroen AMI model elektrikli araç 90-100bin bandında Türkiye ye giriş yaptı. Ötv kdv derken 2. Elde 210bin, sıfırı ise 240 bin tl den satışta. Çevreci ve doğa dostu değiliz.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version