İlk nesil Audi S8 D2’yi tam bir Hollywood yıldızı olarak nitelesek gerçekten abartmış olmayız. 90’lı yılların en hit filmlerinden Ronin’in Robert De Niro tarafından canlandırılan ana karakteri Sam tarafından kullanılan ve kovalamaca sahneleriyle akıllara kazınan S8, izleyicilerin zihninde hep “süper hızlı bir araba” olarak yer etmiş.

Ancak tüm bunlar çok eskide, ta 1998 yılında kaldı. Günümüzdeki mevcut Audi’lere karşı 1998 Audi S8 D2’nin drag yarışında ne kadar başarılı olacağını merak ediyorsanız, haberin devamını okumaya buyrun.

Evet, Ronin filmi çıkalı 20 seneden fazla olmuş. Aradan geçen süre zarfında dünya genelinde birçok yeni Audi modeli görücüye çıktı. S8’in bugün ne kadar performanslı olduğunu merak eden YouTube’daki carwow kanalı, bu modeli S3 Sportback ve A8 dizel Quattro ile piste çıkardı.

S3 tam bir “hot hatch” sınıfında

Yarışa katılan modeller arasında yer alan S3’te kullanılan 2.0 litrelik turboşarjlı motor tam 296 beygir güç üretebiliyor. Devir göstergesi ise en fazla 6,800 RPM’e kadar çıkabiliyor.

Diğer yanda ise bizi dizel motorlu A8 karşılıyor. Sahip olduğu 3.0 litrelik V6 motoruyla 282 beygir güce ulaşabilen araç sürekli dört çeker olması ve uzun bir kasaya sahip olması nedeniyle bu üç araba arasındaki en ağır model olabilir.

4.2 litrelik benzinli motora ev sahipliği yapan S8 ise gerçek bir performans canavarı. Öyle ki tam 335 beygir güç üreten araç, bu üçlü arasındaki en güçlü model. Ancak ne yazık ki S8 de hafif bir araba değil, üstelik aradan tam 20 sene geçtiği için drag yarışını S3 Sportback birinci bitiriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version