Volkswagen grubu bünyesindeki Seat’ın CEO koltuğunda uzunca bir dönem oturan Luca de Meo şimdilerde kariyerine bir diğer rakip firma olan Renault’un tepe yöneticisi olarak devam edecek. Renault yönetim kurulu tarafından CEO’luk görevine getirilmesi onaylanan de Meo, İtalya’da doğup büyümüş. Fransızca biliyor ve uzun süredir otomotiv sektörünün içinde.

Geçtiğimiz ay Seat’ın CEO’luğu görevini bırakan yönetici şirketle yaptığı anlaşma gereği en erken Temmuz ayında Renault’un başına geçebilecek.

Renault’un en büyük hissedarları arasında yer alan Fransız hükümetinin bu karara ne tepki vereceği merak ediliyor. Öte yandan Renault sözcüsü bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama da yapmış değil.

Araç satışları düşüş gösteriyor

2018 yılında Tokyo’da tutuklanan Nissan’ın eski CEO’su Ghosn’un kaçmasıyla beraber Nissan – Renault ve Mitsubishi arasındaki ittifak çatırdamaya başlamıştı. Hem prestij, hem de para kaybeden şirket bu gidişatı toparlamak için Luca de Meo’yu transfer etme kararı almışa benziyor. An itibariyle Renault’un Avrupa, Rusya ve Çin genelindeki satışlarının düşüş eğilimine girdiği biliniyor. Ancak bu genel olarak talebin düşmesiyle alakalı bir durum, çünkü rakiplerinde de gidişat pek farklı değil.

Sürekli olarak sıkılaşan emisyon değerleri, elektrikli ve hibrid üretimine geçiş için mevcut fabrikaları dönüştürmenin yol açtığı maliyetler, AR&GE yatırımlarının artık cep yakmaya başlaması gibi etkenler birçok otomobil üreticisini maddi anlamda zorlamaya başladı artık. Renault için de durum farklı değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version