Nissan’ın alt şirketi olan lüks otomobil markası Infiniti, 2019 model QX50‘yi görücüye çıkardı. Sahip olduğu üstün teknolojik donanımları ve güvenlik önlemleriyle dikkat çeken modelin performans noktasında da rakiplerinden geri kalır yanı yok.

İşte QX50 ile ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar!

CVT şanzıman tercih edilmiş

Araçta yer alan 2.0 litrelik turboşarjlı ve 4 silindirli motor 268 beygir güç üretebiliyor. Şanzıman tarafında ise Subaru modellerinden aşina olduğumuz CVT teknolojisinin tercih edilmesi söz konusu.

Yarı otonom ProPilot sürüş yardımcısı teknolojisi ise QX50’yi neredeyse Tesla’ya rakip hale getirmiş. Şerit çizgilerini takip eden bu yazılım sayesinde arabayı şeridi ortalamış halde, güvenli bir şekilde hareket ettirebilmek mümkün. Sürücülerin sık sık dur kalk yaptığı trafikli şehirlerde seyahat için hayat kurtarıcı bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Güvenlik önlemleri hayli güçlü

Çarpışma önleme uyarısı, sinyalsiz şerit değiştirme uyarısı, akıllı hız sabitleyici, acil durum freni, kör nokta uyarısı ve 360 derece görüş açısı sunan monitör QX50’de mevcut. Rakipleri arasında Lexus NX, Lexus RX, Audi Q5, BMW X3, Acura RDX, Mercedes GLC ve Jaguar E-Pace‘in bulunduğu model muadilleriyle boy ölçüşebilecek kadar iddialı.

Baz fiyatı 37 bin 545 dolar olarak belirtilen modelin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği, gelmesi durumunda ise ne kadar ücretle satışa sunulacağı henüz bilinmiyor. Gerek yakıt tüketimi, gerekse fiyat noktasında rekabetçi olan modelin ülkemizde hayli tutulması söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version