Ferrari, yeni geliştirmiş olduğu convertible spor otomobili 488 Pista’yı tanıtmak için ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Pebble Beach Concours d’Elegance otomobil fuarını seçti. Yeni tanıtılan Ferrari 488 Pista Spider, 488 Pista coupe modelinin üzerine geliştirilmiş ve önemli performans iyileştirmelerine ev sahipliği yapıyor.

Tıpkı hard top modelinde olduğu gibi Pista Spider’in de 710 beygir güce sahip olduğu açıklandı. Kaputun altında yatan Ferrari’nin 3.9 litrelik çift turbolu V8 motoru 3,000 RPM’de 770 Nm tork güç üretebiliyor. Bu sayede araba 0’dan 100 km/s’ye sadece 2.85 saniyede çıkabiliyor.

Aracın ulaşabileceği en yüksek hız ise 339 km/s olarak kayıtlara geçmiş durumda. Tüm bu değerler arabayı gerçek bir “süper otomobil” kılmaya yeter de artar doğrusu. Bu arada Ferrari, yeni Pista Spider’in 0’dan 200 km/s hıza 8 saniyelik süre zarfında ulaştığı bilgisini de paylaştı.

Coupe versiyondan daha hafif

Toplamda 1 ton 380 kilogram ağırlığındaki 488 Pista Spider, coupe versiyondan 100 kilogram daha hafif. Bunun sebebi katlanabilir tavan mekanizmasına sahip oluşu. Ayrıca kilo değerini azaltmak maksadıyla gerçekleştirilen modifikasyonlar sayesinde standart 488 GTB modeline kıyasla 50 kilogram daha hafif.

Bu sayede arabanın hem ivmelenmesi, hem de maksimum hızı olabildiğince ileriye taşınmış durumda.

Performansı göz kamaştırdı

Pista Spider’in şasisine baktığımız zaman karşımıza Ferrari 488 Challenge ve GTE yarış arabalarından önüç alınan bir platform çıkıyor. Daha hafifleyen motora eşlik eden yeni egzoz manifoldu da performans gücünü arttıran etkenler arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version