Bir süredir tasarım sızıntıları ve test detaylarıyla gündeme gelen yeni canavar Ferrari Daytona SP3 sonunda resmi olarak duyuruldu. Kendi ailesinin en güçlü motoruna sahip olan seri, tasarım açısından da sanıldığından daha ihtişamlı bir seri olarak geldi.

Görsel olarak çok iyi duran araç, Ferrari klasına sonuna kadar uyuyor desek yeridir. Modelde bize sunulanlar neler ve motor konusunda ne kadar başarılı bir araca ulaştık bunlara bakalım.

Ferrari Daytona SP3 Tam Bir Canavar Adayı Olmaya Geliyor

Bir kere tasarım diyorum ve altını çizip çekiliyorum. Ferrari zaten tasarımlar konusunda çok iyi bir marka. Ama bu model Ferrari’nin bile sınırlarını zorlamış. Öyle bir arka kısım kullanılmış ki sanki arkada ek bir uzay aracı montajı yapılmış gibi duruyor.

Bu zamana kadar gördüğümüz en aerodinamik tasarıma sahip olan Ferrari modeli olarak duyurulan seri, motor soğutması konusunda da çok iyi. Zira motorun gücü düşünüldüğü zaman geniş soğutma kanallarına ihtiyacı olduğu kesin.

Dış tasarıma zaten diyecek bir şey yok. Her zaman olduğu gibi markanın klasını konuşturmuş olduğu bir dış tasarım var. İç tasarım ise biraz daha önde. Burada da markanın odak noktası sürücülerin rahatı olmuş.

Her şekilde sürücülerin sürüş sırasında verilere ulaşmasını sağlayacak bir iç mekan tasarımı benimsenmiş. Sürücü tüm dikkatini yola vererek aracın her detayını da kontrol edebiliyor. Yine koltuklar da özel olarak seçilmiş spor serisi mavi renkli koltuklar.

Ferrari Daytona SP3 Motor Özellikleri

Gelelim şu aracın motoruna. Seride V12 6.5 litrelik dev bir motor yer alıyor. Zaten bir spor arabadan beklediğimiz dinamikliğin sunulduğunu görüyoruz. Tam 840 beygir gücünde olan motor, 700 Nm tork değerine sahip ve 9.500 devir çevrilebiliyor.

Aracın 100 km hızlanma süresi sadece 2.86 saniye. 200 km için ise 7.4 saniye gibi bir süre geçmesi gerekiyor. 7 ileri otomatik şanzımanla birleştirilen motor, spor araçlar içerisinde en güçlülerinden biri. Bunu da net olarak söyleyebiliriz.

Fiyat ve Üretim

Aracın üretiminin sınırlı tutulacağı açıklandı. 599 adetle sınırlı kalacak serinin fiyatı ise 2 milyon Euro olarak belirlenmiş. Araçlar satılır mı derseniz çoktan siparişler alınmış. 🙂

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version