Yeni kasa 2021 Honda Civic modelinin Türkiye lansmanı yapıldı. Aracın Türkiye lansmanı yapıldığı gibi Türkiye fiyatlarını paylaşmış ve önemli detaylar hakkında bilgi vermiştik. 13 Kasım’da satışa çıkan araç için şimdi de teknik özellikleri ve paketleri paylaşmak istedik.

Hem yeni modelin tasarım detaylarından söz edelim hem de teknik detaylarının üzerinden geçelim istiyorum. Serinin fiyatları neler ve tam olarak bize ne getiriyor bakalım.

Yeni Kasa 2021 Honda Civic Tasarımı

Honda bu seriyi sadelikten güç alıyor şeklinde özetlemiş. Aracın sade tasarım yapısını yine kendi ailesinden aldığını görüyoruz. Ama sade yapının yanında keskin hatlarda kendisini göstermiyor değil.

Eski kasaya göre özellikle burun kısmında yeni bir araç tasarımı görüyoruz. Kaportanın biraz daha aşağı doğru uzatıldığını ve dar ızgara alanının üzerine kaportaya da temas eden Honda logosunun kullanıldığını görüyoruz.

Bu yeni uzun burunlu yapıyı yenilenmiş olan farlar da desteklemekte. İnce farlar hoş bir dış tasarımı bize sunuyor. Alta indiğimiz zaman ise sis lambalarının yer aldığı bölümleri görüyoruz ve alt havalandırma kanalları daha geniş tutulmuş.

LED far takımı oldukça başarılı bir tasarım sunulmasını sağlamış. Ön kısımdan arka doğru ilerlerken jantlardan da söz etmek lazım. Sedanın ruhunu öne çıkaran yeni jantlar 16 inç ve 17 inç boyutlarında karşımıza çıkıyor. Alüminyum jantlar görüntü olarak oldukça şık.

Arka kısma doğru ilerlerken, üstte yer alan açılabilir tavan bölümünden de söz etmemek olmaz. Bu kısım araçta daha ferah bir iç mekan için güzel bir artı olmuş.

Tüm bu bölümleri geçip arka kısma ulaştığımızda ise yine bagaj spoylerı bizi karşılıyor. Altında marka logou ve Civic yazısı yer almakta. Stop lambaları da inceltilmiş ve biraz daha net bir görüntü ile güncellenmiş durumda.

İç Tasarım

Dış tasarımdaki sadelik yapısı iç kısımda da devam ettiriliyor. Araç iç kısımda da olabildiğince sade tutulmuş durumda. Ferah iç kısımda sürücü bölümünde 10.2 inç tamamen dijital gösterge panelini görüyoruz.

Dijital gösterge panelinden yana geçtiğimiz zaman, dışa uzayan multimedya ekranının görüyoruz. Bu kısmın altında tamamen sağa kadar uzanan havalandırma ızgaraları ve hemen altında da klima kontrol butonları bizi karşılıyor.

Onun altında saklama alanları, güç girişi bölümleri ve sonrasında da vitesi görüyoruz. Burada park freni olarak elektronik park freni kullanıldığı için ek kollar yerine butonlar kullanılmış. İç tasarımda arka yolcuların da konforu düşünülmüş ve ortaya arka yolcular için de bir havalandırma ızgarası eklenmiş.

  • Uzunluk: 4677 mm
  • Genişlik: 1802 mm
  • Yükseklik: 1407 mm
  • Aks Mesafesi: 2733 mm
  • Renkler: Sis mavisi, Meteor Gri, Gümüş Gri, Platin Beyaz, Kristal Siyah, Kiraz Kırmızı
  • Döşeme: Gri-bej kumaş, siyah kumaş, siyah deri

2021 Honda Civic Teknik Özellikleri

Aracın teknik özelliklerinden de söz edelim. Motora geçmeden önce genel bir artılara bakacağız.

Isıtmalı koltuklar: Aracın ön koltuklarında ısıtmalı ön koltuklar tercih edilebiliyor. Konfor için bir artı.

Geriş Görüş Sistemi: Multimedya ekrandan sunulan geri görüş kamera sistemi, 3 farklı açıdan görüntü sunarak, aracın güvenliğini almanızı sağlıyor.

Anahtarsız Çalıştırma ve Giriş: Yine anahtarsız giriş ve anahtarsız çalıştırma seçenekleriyle konfor biraz daha arttırılabiliyor.

Spor Sürüş Modu: Orta kısımda yer alan mod tuşuyla beraber aracı kolayca spor moduna alabiliyorsunuz. Sürüş modları arasında geçiş yapıp kendi ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

9 inç multimedya ekranı: Tam ortada yer alan multimedya ekranı 9 inç boyutunda ve Apple CarPlay ve Android Auto destekliyor. Ayrıca bu kısmın hemen altında kablosuz şarj desteğinin olduğunu da ekleyelim.

Çarpışma Hafifletici Fren: Aktif bir fren destek sistemi sürücülerin güvenliği arttırmakta.

Şerit Takip ve Uyarı sistemi: Şerit takip uyarı ve şerit koruma destek sistemi, sürekli şerit içerisinde kalmanızı sağlamakta. Buna şeritte tutma asistanını da eklemek lazım.

LaneWatch: Yan aynalara yerleştirilen kameralar, sürüş güvenliğini arttırmanız için oldukça önemli artı sağlıyor. Yana sinyal verdiğiniz zaman devreye giren kameralar, multimedya ekranı üzerinden yan tarafın görüntüsünü veriyor ve böylece güvenli bir şekilde şerit değiştirebiliyorsunuz.

E-Call: Araçta yer alan acil çağrı sistemi, kaza anında aracınız ciddi bir darbe ikazı aldığı zaman 112 Acil çağrı merkezini arayıp konumunuzu gönderiyor.

Bu özellikler bir yana şimdi de geçelim 2021 Honda Civic motor seçeneklerine. Aracın motor seçenekleri için de iki alternatifi var.

2021 Honda Civic Motor Özellikleri

Seride yer alan motor seçeneklerini ve özelliklerini aşağıya ekleyeceğiz.

1.5 litre Turbo Benzinli

Geçen modellerde de gördüğümüz motor, 182 beygir güç değeri sunuyor. Bunun yanında 240 Nm tork değeri de dikkat çekmekte. 100 km hızlanması 8.1 saniye olan motorun, maksimum hızı ise 200 km olarak belirlenmiş. Bu seçenekte tıpkı diğer seçenekte olduğu gibi CVT şanzıman yer alıyor.

  • Motor güç: 182 beygir
  • Tork Değeri: 240 Nm
  • Hızlanma 0-100 km: 8.1 saniye
  • Maksimum Hız: 200 km
  • Birleşik 100 km/ Yakıt tüketimi: 6.7l

1.5 litre Turbo ECO LPG

Bu da aracın LPG seçeneğinin yer aldığı motor versiyonu. 129 beygir güce sahip olan motor, 180 Nm tork değeriyle geliyor. 100 km hızlanma süresi 10.5 saniye olarak değişen motorun LPG artısı söz konusu. Bunun dışında maksimum hız değeri ise değişmiyor.

  • Motor güç: 129 beygir
  • Tork Değeri: 180 Nm
  • Hızlanma 0-100 km: 10.5 saniye
  • Maksimum Hız: 200 km
  • Birleşik 100 km/ Yakıt tüketimi: 6.5l

2021 Honda Civic Fiyatları ve Paketler

  • 1.5L VTEC Turbo ECO Premium – 374.000 TL
  • 1.5L VTEC Turbo ECO Elegance – 410.000 TL
  • 1.5L VTEC Turbo ECO Executive+ – 440.000 TL
  • 1.5L VTEC Turbo Benzin elegance – 402.000 TL
  • 1.5L VTEC Turbo benzin Executive+ – 435.000 TL

2021 Honda Civic teknik özellikleri de bu şekilde. Aracın fiyatlarını da gördük. 13 Kasım itibariyle serinin satışlarının başladığını da eklemiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version