İtalyan süper spor otomobil üreticisi Ferrari, 2019 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal tablolarını yatırımcılarıyla paylaştı. Düzenlenen basın toplantısında belki de en çok dikkat çeken nokta ise Ferrari’nin artık Maserati‘ye motor tedarik etmeyeceğini duyurması oldu.

Ferrari CEO’su Louis Camilleri tarafından telekonferans görüşmesiyle tüm yatırımcılara verilen bu haber, ünlü yatırım danışmanlık şirketi The Motley Fool tarafından transkripte döküldü ve kamuoyuna duyuruldu.

Camilleri yaptığı açıklamada “Bundan sonra artık Maserati’ye motor tedarik etmeyeceğiz. Bu bizim açımızdan baktığınızda oldukça iyi bir gelişme. Maserati’ye verilecek motorları geliştirmek için çalışan iş gücümüz artık kendi asıl işimize yoğunlaşabilecekler” dedi.

Maserati 2002’den beri Ferrari motorlarını kullanıyor

Bir diğer İtalyan markası olan Maserati, 2002 yılından bu yana araçlarında Ferrari motorlarını kullanıyordu ve bu durum çoğu Maserati hayranı için en büyük satın alma gerekçesiydi. Sonradan Ferrari ve Maserati hep birlikte FCA çatısı altına geçtiklerinde bile bu işbirliği devam etti.

Takvim yaprakları 2015’i gösterdiğinde Ferrari, FCA’dan ayrılmış olsa da Maserati’ye motor tedariğini sürdürdü. Bu motorlar arasında 3.8 litrelik çift turbolu V8, 3.0 litrelik çift turbolu V6 ve 4.7 litrelik V8 güç üniteleri yer alıyordu.

Tedarik 2021 veya 2022’de sona erecek

Bundan böyle 2021 veya 2022 itibariyle Ferrari resmen Maserati’ye motor tedarik etmeyi durduracak. Camilleri’nin açıklamasına göre firma sadece Maserati’ye değil, ilerleyen dönemde başka hiçbir şirkete motor tedarik etmeyi planlamıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version