Ferrari’nin bugüne kadar geliştirdiği en yüksek performanslı model olma ünvanını elinde barındıran plug-in hibrid SF90 Stradale’nin görücüye çıktığı haberini geçtiğimiz günlerde paylaşmıştık.

Fotoğrafları kamuoyuyla paylaşılan aracın dış görünümü eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştı. Ancak kabin içinden ilk görseller bugün paylaşıldı. 16 inç büyüklüğündeki gösterge paneli, fonksiyonel direksiyondaki dokunmatik düğmeler ve Ferrari’nin ön iki koltuk arasındaki vites topuzunu iptal edip sadece F1 vitesle yetinmesi öne çıkan yenilikler arasında yer alıyor.

Öte yandan SF90 Stradale, Ferrari’nin head-up display teknolojisine sahip ilk modeli olması hasebiyle de ayrı bir yere sahip. Görünen o ki İtalyan süper spor otomobil üreticisi Stradale’de tüm yenilikçi kozlarını ortaya koymuş.

Elektrikli motor birden fazla işe yarıyor

986 beygir gibi müthiş bir güç üreten bu araç, sahip olduğu 3 bağımsız elektrikli motorla içten yanmalı motorunu besliyor. 8 ileri çift kavramalı şanzımanıyla 488 Pista’dan yaklaşık 100 milisaniye daha hızlı vites değişimi gerçekleştiren model 0’dan 100 km/s hıza da sadece 2.5 saniye gibi kısa bir sürede çıkabiliyor.

Üç bağımsız elektrikli motor SF90’ın sadece yakıt sarfiyatını düşürmekle kalmıyor, kalkışlarda ve ani hızlanmalarda çok daha hızlı ivme kazanmasına yardımcı oluyor.

Alıcılara ilk teslimat seneye yapılacak

Yüksek performansı ve yakıt verimliliğini harmanlayan SF90 Stradale’yi satın almak isteyenlerin 2020’nin ilk çeyreğine kadar beklemeleri gerekecek. Şuan için fiyatı açıklanmayan modelin pek ucuza mal olmayacağını söyleyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version