Ferrari’nin yeniden keşfettiği otomobili Portofino‘da zayıflayan hiçbir şey yok… Bu daha çok hoşunuza gidecek. Önceki jenerasyon California, Ferrari’nin global başarısında büyük bir role sahipti. Sıra dışı 458/488 süper otomobillerinin altında giriş seviyesi bir modeldi. Ama bazı dezavantajları vardı. Katlanan metal tavan bagajdan büyük pay alıyordu. Her zaman hızlı olsa da, dinamikler açısından diğer modellerin epey gerisindeydi.

Yol tutuş paketleri ve son eklenen T modelleri bazı şeyleri geliştirdi ama çoktan sürüş tutkunlarına göre bir araç olmadığı yönünde ün yapmıştı. İlk bakışta Portofino tüm bunları değiştirmiş gibi. Coğrafi adaşı gibi daha zarif. Burun tarafında 812 Superfast’tan birçok detay taşıyor ve daha da etkileyici olanı tavan saklayan arka bölümün güzel görünmesi.

Portofino’nun gövdesinin altında tamamen yeni bir şasi var. Önceki gibi Alüminyumdan şekillendirilmiş ancak California’dan daha hafif ve daha sıkı. Ferrari henüz ağırlık konusunda rakam açıklamadı ama 1730 kg’lik selefinden daha hafif olacaktır. Ağırlık dağılımı önden arkaya 46/54 oranında.

Ferrari Portofino’nun Motor Özellikleri

Atmosferik motorun dönüşüne umut bağlamayın, çünkü Portofino 3.9 litre çift turbo V8 motora sahip. Bununla birlikte bazı güncellemeler oyunu artıracak. Yeni pistonlar, emme sistemi ve yeniden tasarlanan egzoz da var. Sonuç olarak ortaya çıkan ekstra 40 HP ile 600 HP’ye ulaştı.

Tork ise 760 Nm oldu. Portofino marjinal kazanımlarla birlikte süper otomobil alanına giriş yaptı. 320 km/s’lik maksimum hız ve sadece 3.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma sunuyor.

Portofino aynı zamanda daha güçlü kardeşlerinden son şasi teknolojilerini alıyor. Bunlar arasında standart olarak yer alan elektrik destekli direksiyon, Manyetoreolojik amörtisörler var. Üçüncü jenerasyon elektronik diferansiyel sistemi ise daha keskin tepkiler vermeyi vaat ediyor.

Birçok değişiklik performans odaklı olsa da Ferrari kabini geliştirmek adına da çalışmalar yapmış. Daha verimli klima kontrolleri, artan arka oturma alanı ve yeni rüzgar deflektörüyle rüzgarın kabin ihlali etkisi yüzde 30 azaltılıyor. Bu araç, Ferrari’nin giriş seviyesi modelini daha iddialı yapacak gibi görünüyor. Gelecek aylarda kullandığımızda, sürüş yaptığımızda bunu göreceğiz.

Çift Turbo V8’ler Hala Burada

Birçok insan atmosferik motorların kaybına üzülürken Ferrari’nin turbo F154 V8’i yerini sağlamlaştırıyor. Portofino’da bir dizi güncellemeyle kullanılıyor. 2013 yılında, hayatına Maserati Quattorporte GTS’de başladı ve ardından Ferrari’de ilk kez California T ile kullanıldı.

3.9 litre ünite, ekstra güç için modifiye edildi. Tork konusunda ise zaten 812 Superfast’in 6.3 litre V12 motorundan daha fazlasına sahipti. Gelecek yılın daha agresif 488 Speciale modeli 700 HP’nin ötesini zorlayacak ve GTC4 Lusso, V12’den daha çok V8 olarak daha fazla satış elde edecek. Ama atmosferik istiyorsanız, V12’yi seçmeniz gerek.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version