Mini ikonik modeller arasında yer alan Fiat 500 serisi, ülkemizde de orta derecede ilgi gören araçlardan biri. Fakat bu ilgiyi daha da arttıracak olan yeni bir hamle de geldi. Fiat 500 Hibrit Türkiye fiyatı açıklandı ve hibrit özel versiyonunun satışa sunulduğu söylendi.

Hibrit özellikli yeni aracın, fiyatı ise bana gerçek anlamda yüksek geldi. Araç hibrit olsa bile sonuçta küçük boyutlarda bir seriden söz ediyoruz.

Fiat 500 Hibrit Türkiye Fiyatı ve Motor Özellikleri

Hibrit olarak gelen aracın motorundan söz ederek başlayalım. Motor kısmında 70 beygirlik toplam güce sahip olan bir hibrit motor var. 1.0 litre olan 3 silindirli motor, 12V lityum bataryalı hibrit ile desteklenen motor çok yüksek performanslı değil.

Daha çok verimlilik odaklı olan bir seri olduğunu söyleyebiliriz. Markanın söylediği %20-25 daha fazla yakıt tasarrufu sağlanıyor. Hibritin bu modelde ana avantajı dediğimiz gibi sağladığı tasarruf.

Performans kısmında ise aracın hızlanması ve ilk kalkış sırasında ek bir artı sağlanıyor. Burada da ufak bir performans artışından söz edilebilir.

Seride yer verilen paket seçenekleri ise 3 adet. Birinci modelde Cult seçeneği var. İkinci seçenek Dolcevita seçeneği ama bu seçenekte bir de cabrio modeli var. Yani bir değil iki seçenek sunuluyor diyelim.

Üçüncü seçenek ise Sport seçenek. Aracın tasarım kısmında spor özelleştirmelerin olduğu, otomatik klimanın bulunduğu en yüksek paket sport paket olarak söylenebilir.

Tabii ki seride hız kontrolü, yenilenmiş multimedya ekran gibi artılar var. Üstelik hemen her pakette bu seçeneklerin sunulduğunu da ekleyelim.

Özellikler ve paketler bir yana Fiat 500 Hibrit Türkiye fiyatı çok konuşulur. Ucuz araba kalmadı evet ama bu modelin fiyatı da 179.900 TL. Başlangıç fiyatından söz ediyoruz. Daha yüksek seçenekler, fiyat açısından iyice can sıkıcı. En yüksek pakette 200 bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.    

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version