2020 yılının sonunda başladığı yeni atılımlarını 2021 yılına da taşıyan FIAT, çok yakın bir zamanda yeni cross modelinin satışlarına başladı. Şimdi ise sürpriz bir model ortaya çıktı. FIAT 500X Cabrio şeklinde isimlendirilecek araç, 500X modelinin yeni bir versiyonu olacak.  

Çoktan hazırlıklarına başlandığı söylenen yeni aracın nasıl bir tasarım sunacağı da sızdırıldı. Automotive News Europe tarafından paylaşılan bilgilere göre iddialı bir araç bekliyoruz.  

FIAT 500X Cabrio Hakkında Bilinen Her Detay

Volkswagen T-Roc Cabriolet olarak bildiğimiz seriye rakip olacağı ve bunun özelinde hazırlandığı söylenen yeni araç, 500 ailesinin dinamiklerini de koruyacak. Cabrio modeli olması sebebiyle üstü açılacak olan yeni serinin, buna rağmen tasarımından ve yapısından çok ödün vermeyeceğini göreceğiz.

Araç yine 4 kapılı bir araç olacak ama bu kez tavan açılacak. 4 kapı kullanıldığı gibi arka camlar da yine kullanılmaya devam edecek. Tamamen elektrikli olarak katlanabilir üst tavanın kullanışlı olması adına özel bir yapıya sahip olacağı da söylentiler arasında.

FIAT 500X Cabrio modelinin motor seçenekleri, teknolojisi ve donanımı hakkında ise çok bilgi yok. Sadece bu modelin elektrik destekli olabileceği söyleniyor. Yani hafif bir hibrit motor seçeneğini görebiliriz. Bu şekilde FIAT, emisyon değerleri konusunda da avantaj sağlayacak.

Yine birçok modelde olduğu gibi İtalya’daki fabrika üzerinden üretileceği de söylenen yeni otomobilin, ülkemizde de satılan modellerden biri olduğunu göreceğiz. Üretim ne zaman tamamlanacak ya da satış fiyatları nasıl olacak gibi sorular şu an yanıtsız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version