Fiat Egea Cross, Egea ailesine yakın zamanda katıldı ve cross sınıfı için iddialı bir araç oldu. Yapılan stratejiyle beraber vergi dilimi konusunda da alt seviyede kalan araç, fiyat açısından da ideal bir fiyatla gelmişti.

Fakat şu son dönemde dövizdeki hareketlilik durumu bu seri için de fiyatların değişmesine neden oldu. Mart ayı ile Nisan ayı arasındaki fiyatlar arasında ciddi bir fark oluştu.

Giriş modelleri ve orta segment modelleri için çok yüksek bir artış söz konusu değil ama en yüksek paket için fark ciddi bir seviyeye gelmiş durumda.

Fiat Egea Cross Fiyatları Nisan Ayında Ne Kadar Değişti?

Baktığımız zaman serinin 10 ayrı versiyonunun satışta olduğunu biliyoruz. Bu modeller arasında motor seçenekleri de değişiklik gösteriyor. Dediğimiz gibi giriş modelleri ve orta modellerde fark 10-15 bin TL seviyesinde.

Giriş modelinde 156.900 TL olan satış fiyatı bu 10 bin TL’lik zam sonrasında 166.900 TL seviyesine geliyor. Genelde bu seviyede zamlar yapılmış olsa da en yüksek seçenek için söylenen zam daha dikkat çekici.

Lounge paketi olarak bildiğimiz bu en yüksek seçenekte fiyat 232.000 TL olarak belirlenmişti. İşte bu pakette yapılan Nisan ayı zammı sonrasında fiyat 286.900 TL olarak değişti.

En yüksek seçenekte 54 bin TL’nin üzerinde bir fiyat artışı var. Tabii ki bu modelde oluşan fiyat farkı kabul edilebilir değil. Ama bu seçenekte yer alan donanımlar değişiyor.

Bu donanımların hepsi üzerinde döviz kurunun etkili olduğunu düşünecek olursak, ana fiyat için artış karşımıza çıkmış oluyor.

Ciddi miktarda yükselen fiyatların bir ay sonra nasıl değişeceğini tahmin etmek çok zor bir hale geldi. Artık fiyatlar çok hızlı bir şekilde değişiyor. Fiat Egea Cross için de değişmeye devam ederse şaşırmamak gerekiyor.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version