Fiat Linea 2007’den bu yana Bursa fabrikasında üretilmekteydi. Fiat, Linea ile ilgili flaş bir karar almış ve üretimi durduracağını; bu aracın yerine farklı bir modeli üretime dahil edeceğini duyurmuştu. Fiat sonunda konu hakkında resmi bir açıklama yaptı ve meraklı bekleyişi sonlandırdı.

Fiat Linea Yerine Cordobalı Cronos

Fiat Linea üretim bandı tam 10 yıl boyunca aralıksız devam etti. Linea için Bursa macerası sona ermeye hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu aracın ikinci jenerasyonu Arjantin’de üretilecek. Üretim yeri Cordoba kentinde faaliyet gösteren Fiat Chrysler Automobiles fabrikası olacak.

Tofaş Bir Süre Daha Filo Üretimi Yapacak

Fiat’ın planlarına göre Linea’nın ikinci jenerasyonu 2018 yılının ilk çeyreği sonunda Brezilya’da satışa sunulacak. Tofaş cephesinde ise derin bir sessizlik hakim gibi görünüyor. Tofaş’ın Linea üretim bandının bir süre daha filo şirketlerine yönelik üretim yapması beklentiler arasında yer alıyor.

İlk Pazar Brezilya! Hedef 300 Bin Adetlik Satış

Fiat Linea yerine üretilecek Cordobalı Cronos gündeme düştüğü ilk günden beri çok ses getirdi. İtalyan Fiat, Yeni Cronos sedanın ilk fotoğraflarını paylaştı ve resmi bir açıklama ile konuyu netleştirdi. Üretimin Cordoba’da yapılacağının altını çizen İtalyan otomobil devi Fiat, yeni modeli ilk etapta Brezilya pazarına sunacağını duyurdu. Pazar hedefininse 300 bin adetlik satış olduğunu kaydetti. Modeldeki diğer bir pazar ise Arjantin olarak belirtildi. Arjantin pazarındaki satış hedefi ise 100 bin adet olarak kayda geçti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version