Otomotiv sektörünün duayenlerinden ve editörlerinden geçer not almayı başaran yeni Ford Fiesta ST’nin daha yüksek performanslı versiyonu Fiesta RS’in ayak sesleri gelmeye başladı. Her ne kadar şu aşamada “iddia” kategorisinde yer alıyor olsa da, Fiesta RS’in üretim bandına gireceğine dair ciddi bir beklentinin varlığı söz konusu.

Hayaller suya düştü…

Nitekim Motoring sitesinin editörleri, Ford Performans Avrupa‘nın patronu Leo Roeks‘e bu konuyu sorarak Fiesta RS’in üretilip üretilmeyeceğine dair net bir açıklama istedi. Ancak Roeks geniş bir şekilde sırıtarak “Bunu size anlatamam, ancak çok meşgulüm” demekle yetindi.

Roeks’in yüzündeki sırıtma birçok kişi için Fiesta RS’nin gerçekten üretileceği anlamına geliyordu, ancak Ford Avrupa’nın tasarım direktörü Amko Leenarts‘tan gelen son açıklama bu hayalleri suya düşürdü.

Hollanda menşeli AutoRAI sitesine demeç veren Leenarts, “Yeni tanıtılan Fiesta ST’nin performansı halihazırda gayet tatmin edici. Hal böyle iken daha yüksek performanslı bir modele ihtiyacımız yok” açıklamasında bulundu ve Fiesta RS hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Fiesta ST’in performansı gerçekten yeterli mi?

Peki Leenarts gerçekten haklı mı? Fiesta ST’den daha yüksek performanslı bir modele ihtiyaç yok mu? Bakalım.

2018 yılının başında Volkswagen, 197 beygir güce sahip Polo GTI modelini görücüye çıkardı. Fiesta ST de 197 beygir güç üretebiliyor, yani rakip modellerin üzerinde olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Hal böyle iken daha güçlü bir Fiesta’ya pazarın ihtiyaç duyduğu söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version