ABD’li otomobil devi Ford, baştan aşağıya yenilenen 2021 F-150 kamyonet modelini 25 Haziran tarihinde düzenleyeceği sanal lansmanla tanıtacağını duyurdu. Malum COVID-19 karşıtı önlemler nedeniyle fizikî etkinlikler ikinci bir tarihe kadar ertelendi. Ford da akıma ayak uydurarak diğer otomobil üreticileri gibi yeni modellerini internet üzerinden tanıtma yoluna gidecek. Türkiye saatiyle 25 Haziran gecesi saat 03:00’te yeni F-150 modelinin lansmanı gerçekleştirilecek.

İlk kez 1981’de banttan indi

Yeni modele olan ilginin ise yüksek olması bekleniyor. Halihazırda F-150, Amerika’nın en çok satan arabası olma özelliğine sahip. Üstelik ta 1981’den beri. Aradan geçen süre zarfında Ford, F-150 için riskli sayılabilecek birçok yenilik yaptı. Mesela 2015 yılında çıkan 13. nesil F-150’de alüminyum gövdenin kullanılması tartışmalara yol açmıştı.

O dönemde ağırlıktan kazanmak için bu yola gidilmiş ve kamyonet neredeyse 340 kilogram daha hafiflemişti. Öyle ki ilerleyen dönemde F-150’nin rakibi modeller de aynı yolu izlemiş ve gövdede alüminyum kullanmaya başlamıştı.

2018 yılında hafif makyaj geçiren arabanın motor ve şanzımanında güncelleme yapıldı. İlk kez PowerStroke dizel seçeneği sunuldu.

Hibrid ve elektrikli modellerin çıkışı bekleniyor

Şimdi ise gözler 25 Haziran’da tanıtılacak yeni F-150’ye çevrilmiş durumda. Muhtemelen F-150 tarihinde bir ilke imza atılacak ve aracın hibrid versiyonu görücüye çıkacak. Benzinli motora elektrikli güç ünitesinin eşlik etmesi beklenen araba üst düzey yakıt tasarrufu sağlamaya aday.

Dahası, Ford tamamen elektrikten güç alan bir F-150 modeli de çıkarabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version