Ford’un yeni küçük SUV’u 2018 model EcoSport yetkili satış noktalarına henüz ulaştı, ancak görünüşe göre Ford şimdiden araca ufaktan makyaj yapmak için çalışmalara başlamış bulunuyor. ABD’de oldukça popüler olan aracın rakip modelleri arasında Chevrolet Trax, Kia Soul ve Honda HR-V bulunuyor. Ancak ilk modeli 2012 yılında piyasaya sürülen EcoSport’un bu modellerle rekabetten geri kaldığını söyleyebilmek de mümkün değil.

Şimdi ise yeni Ford EcoSport’un makyajlı modeli kış testindeyken casus kameralara yakalandı. Autoblog tarafından çekilen fotoğrafları beğeninize sunuyoruz.

Büyük değişiklikler yolda!

Er ya da geç EcoSport modelinin önemli değişikliklere maruz kalacağı otomotiv editörlerinin ortak beklentisi. Bugüne dek çoğunlukla Fiesta hatchbak modelinin daha büyük versiyonuna benzetilen EcoSport, ilerleyen günlerde köklü yeniliklere tabi olabilir. Kaldı ki iki modelin birbirine benzemesi de gayet doğal, çünkü Fiesta ve EcoSport aynı platform üzerine inşa edilmiş araçlar.

4.1 metre uzunluğundaki EcoSport özellikle kalabalık şehirlerde park yeri bulma noktasında kullanıcısına kolaylık sağlamayı başarıyor.

Yukarıdaki fotoğraflardan bir çıkarımda bulunmak gerekirse, yeni EcoSport’un teker mesafesinin gözle görülür şekilde uzadığı fark ediliyor. Ancak aracın dışı tamamen kamuflajla kaplandığı için EcoSport’un estetik yönü hakkında kesin bir kanıya varabilmek mümkün değil.

Kelebek camı dikkat çekti

Yalnız üstteki görselden de görülebileceği üzere yeni EcoSport’un arka kapısındaki kelebek camı, bagaj kapağına doğru uzanacak şekilde tasarlanmış. Ayrıca camın etrafında plastik bir kaplamanın bulunduğu da görülüyor. Bu da akıllara EcoSport’un kelebek camının açılır kapanır yapıya sahip olacağını getiriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version