Guangzhou Otomobil Fuarı, birçok yeni otomobilin sergilendiği iddialı bir fuar oldu. Bu sene de fuarda iddialı modelleri peşi sıra gördük. Bazı konsept modeller öne çıkarken, fuarın konuşulan markalarından birisi de Ford oldu. Ford Equator Sport adlı modelinin tanıtımını gerçekleştiren marka, Çin’de faaliyetlerini de hızlandıracağını kanıtlamış oldu.

Şimdilik sadece Çin’de satışa çıkacağı söylenen aracın, sonrasında Avrupa ihtimali olur mu ya da başka bir isimle gelir mi emin değiliz. Ama aracın özelliklerine baktığımız zaman gelmeli dediğimiz modellerden biri olduğunu söylemek lazım.

Ford Equator Sport Neler Sunuyor?

Standart olarak gelen Ford Equator modeline göre daha uzun olan seri, biraz daha kaslı bir yapıda geliyor. Ön kısımda tıpkı rende benzeri bir ızgara yapısı bizi karşılıyor. Burada logo da kullanılmış ama logo detaylar içerisinde biraz sönük kalmış diyebiliriz.

Onun dışında farlar oldukça ince tutulmuş. Üst kısımda yer alan farlar dikkat çekici bir şekilde ince. Alt bölümde ise ikinci far grubunun yer aldığını görüyoruz. Sis farları da burada yer alıyor.

Alt havalandırma alanının da çok geniş tutulmadığı Ford Equator Sport, arkada ise model ismi ve logolarıyla dikkat çekmekte. Açıkçası hem modelin ismi hem de logolar konusunda ayrılan alan bir hayli fazla.

Aracın kademeli stop lambalarının tasarımının bile önüne geçmiş gibi duruyor. Dış değil de içe geçtiğimizde de yine son dönemin modasına uyulmuş bir tasarım yapısı görüyoruz. Bir kere araçta tek parça ekran var. Yarısı dijital gösterge alanına ayrılmış diğer yarısı ise multimedya ekran kısmına ayrılmış durumda.

Alt bölümde ise vites butonları ve kontrol butonlarıyla klima bölümüne yer verilmiş. Bir hayli geniş bir iç hacim olduğunu da eklemek lazım.

Ford Equator Sport Motor Kısmında Nasıl?

Son dönem hibrit motorlarının yerine bu kez direkt olarak benzinli bir motor kullanılmış. 172 beygir güce sahip olan 1.5 litrelik turbo şarjlı motor, 260 Nm tork değerine sahip. Maksimum hız için ise bir sınırlama söz konusu. Azami hız 180 km.

Tüm bu detaylarla önce Çin’de satılacak olan Ford Equator Sport serisinin ne zaman Avrupa’ya geleceği ya da gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Şimdilik fiyat bilgimiz de yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version