Küresel ısınma etkisini günden güne arttırmaya başlamışken, artık otomobil devleri de devrin değiştiğine karar verdi. Yıllardır kullanılan içten yanmalı motor teknolojileri bir bir terk ediliyor. Fosil yakıt kullanımını en aza indirmek adına atılan adımlara her geçen gün yeni markalar da ekleniyor. Bu konuda son adımı atan markalardan birisi Hyundai olmuştu. İçten yanmalı motorlara 2040 yılından sonra veda edeceğini söyleyen markanın arkasından bir açıklama da Kia cephesinden geldi.

Yapılan paylaşımlara ve açıklamada bakacak olursak Kia da yakın gelecekte içten yanmalı motorlara veda etmeye hazırlanıyor. Peki, marka bunun için nasıl bir yol çizmiş durumda?

Kia, 2045 Yılında Tamamen Çevreci Araçlar Sunacak

Yeni bilgilere göre Kia, 2035 yılı itibariyle başta Avrupa’da içten yanmalı motorlara veda etmeye başlayacak. Süreç resmi olarak başlatılacak ve çok kısa bir süre içerisinde içten yanmalı motorların bu bölgede sona ermesi sağlanacak.

2035 yılından sonra Avrupa’da sadece elektrikli modellerin satışını yapacak olan marka sadece Avrupa ile sınırlı kalmayacak. Kademe kademe içten yanmalı motorların kullanımını bırakacak olan markanın 2045 yılından sonra tamamen karbon nötr hedefini de tutturması bekleniyor.

Artık bu süreç içerisinde yeni elektrikli motor teknolojilerini de görür gibi duruyor. Her ne kadar Kia, Hyundai gibi markalar bu dönüşümde öne çıkıyor olsa da aslında birçok otomobil markasının da 2030 yılından sonra yavaş yavaş sadece elektrikli modellere geçmeye başladığını göreceğiz.

Markalar bu konuda oldukça kararlı gözüküyor. Tüm bu değişim dünyanın küresel ısınma sorununa çözüm olacak seviyede olmasa da en azından küresel ısınma sorununa karşı daha somut adımlar atılmış olacak. Bundan sonraki aşamada hangi markanın nasıl adım atacağını göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version