Efsane olmuş araçları saymak isterseniz, listenizde mutlaka Ford Fiesta modeli de yer alır. Markanın en çok satan modellerinden biri olan Fiesta, 46 yıllık bir geçmişe sahip.

Farklı kasa tipleri, farklı tasarım dilleri ve farklı motorlarla yıllardır gördüğümüz model için şu sıralar şok bir haber gündeme geldi.

Auto Express tarafından paylaşılan iddialara göre, önümüzdeki yılla beraber modelin üretiminin durması söz konusu olacak.

Ford Fiesta için Veda Vakti Geldi mi?

Aslında 46 yıllık geçmişe sahip olan serinin, elektrikli dönüşüm kapsamında da karşımıza çıkmasını bekliyorduk. Belki tamamen elektrikli Fiesta modeli üzerine odaklanılır derken, iddialar kafaları karıştırdı.

Zira iddialara göre modelin son dönemde düşen satışları sonrasında marka, yeni kararlar 2023 yılının ortalarından sonra seriye veda etmeyi planlamış.

Ford kanadından iddiaları yalanlayacak ya da doğrulayacak net bir açıklama gelmedi. Geleceğe yönelik planları doğrultusunda düzenlemeler yaptıklarını belirten Ford yetkilileri, yine de net olarak bu konu üzerine herhangi bir cevap vermedi.

Eğer iddialar doğru çıkarsa ve Fiesta modellerinin üretimine son verilirse, yakın zamanda Fiesta eski araçlar listesinde yerini alabilir.

Tabii ki böyle bir adım atılması, markanın stratejik olarak farklı adımlar atması da demek oluyor. Belki yeni bir seri, belki tamamen elektrikli başka bir araç versiyonu ya da çok daha fazlası.

Şimdilik bunlar soru işareti. 2023 yılı içerisinde iddiaları doğrulayacak ya da yalanlayacak açıklamalar gelecektir.

Ama durum gösteriyor ki Ford kanadından yeni sürprizlere de hazır olmamız lazım. Tamamen elektrikli araçlar için çalışmalar da zaten devam ediyordu. Fiesta’nın yerine alternatif çok daha iddialı elektrikliler gelebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version