Yeni Ford Fiesta, alıştığımız panjur yerine artık daha güler yüzlü bir ön görünümle karşımızda. Benim gözümde Fiesta, B segmentinin gerek ülkemizde gerek dünya piyasasında akla ilk gelen modellerindendir ve her nesliyle de iddialı olmuştur, alıcısını memnun etmiştir ve güzel anılar bırakmıştır.

Dile kolay 1976’dan beri ismi değişmeden var olmuş bir model olan ve segmentte sağlam bir konumda bulunan Fiesta artık yeni jenerasyonuyla karşımızda. Özellikle arka ve iç mekan tasarımıyla kelimenin tam anlamıyla başkalaşım geçirmiş. Aracın ön yüzü önceki jenerasyona göre biraz feminen baksa da kötü değil. Hatta güler yüzlü. Arka tasarımını çok güzel buldum ve özellikle “Nil Yeşili” adı verilen renkle araç çok dikkat çekici ve farklı görünüyor.

Sayısının 12’yi bulduğu park sensörleri, iki parçalı cam tavanı ve Full Led farların alınabildiğini öğrenmek çok güzel. Artık Fiesta’da da yatay ve dikey otomatik park asistanı sunuluyor. Hatta Fiesta, seviyeyi yükseltip paralel park çıkışlarını kendisinin yapmasını sağlayan özelliğe de kavuşmuş. Ayrıca Fiesta’da alışkın olduğum ve takdir ettiğim sürücü diz havayastığı ve ısıtmalı ön cam donanımları da mevcut.

İç mekanına geçtiğinizde hissedilir bir artış söz konusu. Şahsen uzun boyuma rağmen aracın içinde rahat ettim ve koltuk dolgularında uzun yola çıkmasam da yeterli konfor bulabildim.

Orta konsolu incelediğimde kelimenin tam anlamıyla nesil atlamış. Orta konsoldaki ekranın dokunmatik hassasiyetini, komutları daha iyi anlayan sesli komut sistemini, akıllı telefonları kolay algılayabilmesini çok beğendim. Bir donanımsal detay var ki konser masrafından sizi kurtarır: Bang & Olufsen sistemi. Genelde lüks otomobillerde gördüğümüz bu müzik sistemini B segmenti bir aile aracında görmek çok hoş. 10 hoparlör destekli olan bu müzik sisteminden müzik dinleme zevki tarifsiz bir duyguydu.

Ford Fiesta’nın Motor Performansı

1.5 TDCi motora ve 6 ileri manuel şanzımana sahipti. Bir önceki neslin Euro 5 normuna sahip TDCi motoruna nazaran 100 km hıza 1 saniye daha hızlı ulaşabiliyor, 8 km daha iyi bir son hız değerine sahip ve buna rağmen fabrikanın ortalama yakıt tüketim verisi 0.2 lt daha düşük.

Güncel Fiesta TDCi: 0-100 km/s 12.5 sn, maksimum hız 175 km/s – ortalama 3.5 lt/km tüketim değerlerine sahip. 85 HP güç ve 215 Nm öncüsünden daha başarılı.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version