Performans aracı Ford Focus RS’i taksiye çeviren Norveç vatandaşı, kendi tabiriyle rüyasını gerçeğe dönüştürmüş durumda. Güne oğlu Martin’i ana okuluna bırakarak başlayan Evald Jåstad, yol boyunca çocuğunun “Daha hızlı, daha hızlı!” diye bağırmasından keyif alıyor. Sonrasında turistlerin ve yerel halkın ilgisini çeken mavi renkli Focus RS aracıyla taksicilik yaparak gününü tamamlıyor.

350 beygirlik Focus RS’i taksi yaptı

“Mavi şimşek” adını verdiği 350 beygir gücündeki Ford Focus RS’i taksiye çeviren Jåstad, 18 aydır taksicilik yapıyor. Bu süre zarfında 127 bin kilometre mesafe kat eden araç 2.3L EcoBoost I-4 motoru sayesinde 0-100 km’ye yalnızca 4.6 saniyede çıkabiliyor.

Fabrika çıkışı yerine performans egzoz tercih eden Jåstad’ın RS aracında OZ Rally Racing jantlarını kullanması da dikkatli gözlerden kaçmadı.

Hayran kitlesi oluşturdu

Her gün okula giderken babasının Ford Focus RS aracını kullanan minik Martin’den tutun, yurtdışından Norveç’e gelen turistlere ve 96 yaşındaki bölge insanına kadar hemen herkes Jåstad’ın hayran kitlesi haline gelmiş durumda. Giderek atan talebi karşılamakta zorlanmaya başlayan Jåstad, işini severek yapan insanların hiçbir zaman çalışmayacağının adeta gerçek bir kanıtı.

Ford Avrupa fark etti

Ford Avrupa’nın YouTube kanalında tanıttığı taksicinin videosunu hemen aşağıdan oynatmaya başlayın. Videoda Jåstad ile bir günün nasıl geçtiğine şahit olabilir, taksiye binen yolcularla yapılan keyifli sohbete eşlik edip Norveç’in Odda şehrinden büyüleyici manzaraları görüntüleyebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler!

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version