Dördüncü nesil Ford Focus halihazırda Avrupa kıtası genelinde satışa sunulmuş durumda. ABD genelinde Fiesta Active adıyla satılan aracın yeni sürümü de önümüzdeki yıl ülkedeki yetkili satış noktalarındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Şimdilerde ise Ford’un yeni Focus‘u tasarlarken aracı hem iç, hem de dış tasarım noktasında köklü revize işlemlerine tabi tutması bekleniyor. Buna yenilenen motor, daha da genişletilmiş iç hacim ve yeni otomatik şanzıman seçenekleri dahil.

Motor hacmi ne yazık ki büyümüyor

Evet, yeni Focus ST‘de halihazırda Focus RS‘lerde kullanılan 2.3 litrelik EcoBoost motoru yer almayacak. Motoring sitesinde yer alan habere göre eski Focus ST‘lerde bulunan turboşarjlı 2.0 litrelik motor aynen kullanılacak.

Aslına bakılırsa bu pek de kötü bir haber sayılmaz, çünkü daha önce Ford’un yeni geliştirilen 1.5 litrelik üç silindirli motoru Focus ST‘de kullanacağı öne sürülmüştü. Neyse ki otomotiv devinin tecrübeli mühendisleri, araçta 2.0 litrelik motor tercihinin daha isabetli olacağına karar kılmışlar.

252 beygir güç üretmeye devam edecek

Halihazırda satışı devam eden Focus ST’nin 2.0 litrelik motoru 252 beygir güç ve 366 Nm tork üretebiliyor. Yeni nesil EcoBoost motorunun hacim olarak aynı kalmaya devam etse de daha fazla beygir gücüne sahip olması bekleniyor.

Üstelik bu yeni motora sekiz ileri yeni otomatik şanzımanın ve direksiyonun arkasında konumlandırılacak F1 vites kulakçıklarını eşlik etmesi de söz konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version