Son zamanlarda otomobil üreticileri daha çok crossover, SUV ve kamyonet üretimine ağırlık vermiş durumda olsa da önde gelen ABD’li otomotiv dev Ford halen daha aileler için minivan tipi araçlar üretmeye devam ediyor. Çok satan Galaxy ve S-Max modelleri için makyajlama operasyonu hazırlığında olan şirket, araçların sadece dış görünümünü yenilemekle yetinmeyip bir de hibrid güç ünitesi seçeneğini müşterilerine sunma hazırlığında.

Station wagon ve MPV segmentindeki arabaların Avrupa’da çok sevildiği herkesin malumu. Görünüşe göre Ford da bu alandaki açığı fark etmiş ve kozunu oynama kararı almış. Yenilenecek olan Galaxy ve S-Max’in daha çevre dostu ve atik bir forma bürünmesi ise en çok müşterilerin işine yarayacak.

Hibrid motorun detayları belli oldu

Edindiğimiz bilgilere göre Ford, Galaxy ve S-Max’ın hibrid versiyonlarında 2.5 litrelik Atkinson benzinli motora yer verecek. Elektrikli motor, jeneratör ve lityum iyon batarya da araçlardaki yerini alacak. Hedeflenen 197 beygir güç çıkışını ve 1 ton 300 kilogram kadar bir çeki gücü değerine ulaşmak.

Ford Avrupa’nın Başkanı Stuart Rowley, “Elektrikliye dönüş şu sıra otomobil üreticileri arasında moda haline gelmiş durumda. Biz de Valencia’daki fabrikamız için ayırdığımız yatırım bütçesini arttırarak müşterilerimize daha fazla elektrikli model ve güç seçeneği sunmaya gayret ediyoruz” dedi.

Rowley açıklamasının devamında “Elektrikliye dönüşü hiç olmadığı kadar kolaylaştırarak binek tipi araç satışlarının büyük çoğunluğunun 2022 yılı itibariyle elektrikli modellerden oluşmasını hedefliyoruz” cümlelerine de yer verdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version