Zamanında adını çok sık duyduğumuz otomobillerden biri olsa da yeni alınan kararlar sonrasında bazı Avrupa pazarlarına ve Amerika pazarlarına veda eden Ford Mondeo, yeni bir dönüşüme hazırlanıyor.

Birkaç dönem öncesinde ortaya çıkan bilgilere göre araç bir dönüşüm içerisine girecek ve crossover segmenti içerisinde yeni bir Mondeo geleceğini görmüştük. Daha doğrusu iddialar bu yönde yoğunlaşan iddialar olmuştu. Fakat somut bir kanıt yoktu. Şimdi yine bu modele ait olduğu söylenen bazı görseller ortaya çıktı.

Ford Mondeo Crossover Nasıl Bir Tasarıma Sahip Olacak?

Autohome tarafından paylaşılan görüntülerde aracın kamuflajlı olarak yansıdığını anlıyoruz. Muhtemelen bir test hattında ya da bir üretim aşamasında çekilen görüntüler, tam anlamıyla crossover modellerinden birinin geleceğini işaret ediyor.

Çok net değil ama ön kısımda yapı korunarak sadece biraz daha kaslı bir alan, görüntü sunulacağı anlaşılıyor. Arka kısımda ise daha yüksek bir araç geleceğini ve bu modelin daha çok Subaru XV serisine benzerlik göstereceğini anlıyoruz.

Hafif dikkat çeken tavan çitaları da yeni bir sınıf aracın deneneceğinin kanıtı olabilir. Daha çok sedan ile öne çıkan model böylece çok önemli bir dönüşüm geçirebilir.

Dış tasarımda yeni segmente geçileceği görülüyor olsa da iç tasarım için de önemli değişiklikler olacak. Aynı görsellerde yer alan iç tasarıma göre, aracın konsol kısmında dev ekranlar kullanılacak. Bir hayli uzun ek bir ekran kullanılacak.

Direksiyon kısmı boyunca uzanan ekranın hemen altında kontrol tuşları da yer alacak gibi duruyor. Orta kısımda vites kısmında da geniş bir alan kullanılacağını anladığımız otomobil için henüz yolun başı.

Bu seri için net konuşmalar yapmak adına daha çok fazla bilginin paylaşılması gerekiyor. Fakat gerçekten Ford Mondeo Crossover gelecek olursa, yıllanmış Mondeo için yeni bir dönem başlamış olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version