Yaygın kullanılan aile araçlarından biri olan Ford S-Max, 2021 yılında beklenen formuna kavuştu. Araç için bir süredir gündemde olan yeni seçenek hibrit motor seçeneğiydi. Sonunda Ford S-Max Hybrid modelinin de tanıtımı yapıldı. Yeni hibrit motor beraberinde önemli avantajları da getirmiş oldu.

En son yenilenen Ekim 2019 kasasına göre çok büyük bir farklılık sunmuyor olsa da yeni motor seçeneğiyle aracın hem gücü arttı hem de daha çevreci bir seri sunulmuş oldu.

Ford S-Max Hybrid Motor Özellikleri Neler?

S-Max serisi için bir ilk olan yeni araç, 2.5L değerinde benzinli bir motora sahip. Benzinli motoru destekleyen ve yakıt tüketimini aşağı çeken ise yeni minik bir elektrikli motor bulunuyor. 1.1 kWh değerinde bir lityum iyon batarya kullanan hibrit motorla beraber sunulan toplam güç 195 beygir.

Tabii ki aracın 7 koltuklu olduğunu ve ağır bir araç olduğunu düşünecek olursak, 195 beygir değeri çok yüksek değil. Yine de Ford S-Max Hybrid modelinin performansının kötü olmadığını da ekleyelim. Aracın 100 km hıza çıkış süresi 9.8 saniye olarak açıklandı.

7 kişilik bir aile arabası için gayet iyi bir hızlanma süresi olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki hibrit kullanılmasının tek avantajı performansın artması değil. Bunun yanında bir de yakıt tüketimi artısı var.

Ford S-Max Hybrid, 100 km ortalama olarak 6.4 litre yakıt tüketiyor. Tabii ki yakıt tüketim değeri de çok düşük değil ama aracın 7 kişilik bir MPV olduğunu düşünecek olursak, bu değer de yine oldukça başarılı bir değer. Bu detaylarla yeni aracın ülkemize gelip gelmeyeceğini bilemiyoruz. Şu an için yeni hibrit serisinin fiyatının ne olacağı da bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version