An itibariyle Ford’un resmî web sitesini ziyaret ettiğiniz zaman Fiesta’nın en boş paketi haricinde 90 bin TL’den daha ucuz bir modele rastlayabilmeniz mümkün değil.  Bu durum sadece Türkiye ile de sınırlı değil aslında, ABD’li müşteriler de 20 bin dolardan ucuza Ford sahibi olamıyorlar.

Ancak görünüşe göre bu durum yakında değişmek üzere. Sedan modelleriyle ciddi bir çıkış yakalayan Amerikalı otomobil devi, uygun fiyat etiketiyle öne çıkacak yeni bir araç üzerine çalışıyor.

Automotive News‘te yer alan habere göre bu yeni modelin 2022’de çıkışına şahitlik edeceğiz. Üstelik bu model crossover segmentinde olacak.

Her bütçeye hitap etmeyi amaçlıyor

Kamyonet ve SUV modelleriyle ülkemizde hatırı sayılır satış rakamlarına ulaşan Ford’un EcoSport’un ve yeni Escape’in yanına dahil edeceği yeni crossover modeli, 20 bin dolar civarında bir başlangıç fiyatına sahip olabilir.

Tabii bu yurtdışı için tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı olacak. Bahsi geçen yeni model Türkiye’ye geldiğinde ne kadar satılır, bunu kestirebilmek güç.

Referans olması için satış rakamlarından bahsetmek gerekirse 2019’un ilk çeyreğinde Ford toplam 15 bin 943 adet Fiesta, 10 bin 349 adet Focus, 41 bin 683 adet Fusion, 12 bin 879 adet EcoSport ve 60 bin 702 adet Escape sattı. Bu figürler doğrultusunda Ford EcoSport‘un Fusion müşterilerini kendine çektiği söylenebilir.

Çevre dostu motora sahip olması bekleniyor

Önümüzdeki 5 yıl içinde elektrikli modellerin üretimine ve toplam model gamındaki ağırlığını arttırmaya hız kazandıracak olan Ford, uygun fiyatlı yeni crossover aracını elektrikli veya hibrid güç ünitesine sahip olacak şekilde üretebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version