ABD’li otomobil devi Ford, yeni 2021 model F-150 kamyonetiyle ilgili merak uyandıran bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesapları ve web sitesi üzerinden yayınlanan karanlık bu fotoğrafta F-150’nin yenilenen ön farları göze çarpıyor.

Takvim yaprakları 25 Haziran’ı gösterdiğinde tanıtılacak olan arabanın kabin içinde çok önemli iyileştirmelere imza atılması bekleniyor. Yüksek teknolojiye ev sahipliği yapacağı belirtilen kamyonete dair beklentilerin hayli yüksek olduğu söylenebilir.

Her ne kadar ülkemizde pek satılmıyor olsa da F-150, ABD genelinde en çok satan otomobil olma özelliğine sahip. Hemen her yıl makyajlanan ve ara ara kabuk değiştiren modelin gövdesinde son yıllarda çelik yerine alüminyum kullanmaya başlanmıştı. Ardından strateji değişikliğine giden Ford, F-150’de lüks modelleri aratmayan konfor ve sürüş asistanı teknolojilerine alan açmıştı. Tıpkı çoğu rakip kamyonet üreticisinin yaptığı gibi yani.

Bu arada yeni F-150 modelinde Ford’un yeni çıkaracağı Mustang Mach-E modelinde de kullandığı SYNC 4 araç içi eğlence sistemine yer verilecek. Dahili olarak 4G LTE ve WiFi hotspot desteğine sahip olan bu sistem 15.5 inç büyüklüğe kadar ekranlarda çalışıyor. Kendi içinde uygulama çalıştıracağı belirtilen eğlence sistemi müzik çalma, navigasyon ve cep telefonu bağlantısı gibi özellikleri destekleyecek.

FNV-2 adı verilen ve tam açılımı Fully Networked Vehicle 2 olan elektronik mimarisi ilk kez Mustang Mach-E’de karşımıza çıkmıştı. Yeni F-150’de aynen bu mimari kullanılacak ve arabanın uzaktan güncelleme alabilmesi mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version