Tıpkı Mitsubishi Eclipse örneğinde olduğu gibi Ford da bir zamanlar spor coupe modeli olan Puma‘yı küçük bir crossover aracına dönüştürmek için düğmeye bastı. Son dönemde uluslararası otomobil pazarında crossover ve SUV modellerine olan rağbetin artması, kuşkusuz Ford’un bu kararı almasında önemli rol oynamıştır.

T-Roc’la benzer ayarda

Geçtiğimiz gün yeni Kuga modelini ve Avrupa’da satışa sunulacak Explorer PHEV (Plug-in hibrid) modelini görücüye çıkaran Ford, ülkemizde de piyasaya sürülmesi beklenen yeni Puma’yı üstü kapalı olarak tanıttı. Puma modeli VW T-Roc‘un T-Cross ve Tiguan arasında konumlandığı gibi sıralamada Kuga‘nın üzerinde, EcoSport modelinin ise altında yer alacak.

İki kapılı bu spor coupe modeli 90’ların sonunda, 2000’li yılların başında ise hayli popülerdi. Yeni nesil crossover Puma ise Ford’un bir zamanlar satış rakamları çok düşük olan B-Max minivan modelini ürettiği Romanya‘daki Craiova fabrikasında banttan inecek.

Detaya girmekten kaçındılar

Her ne kadar düzenlenen özel lansman etkinliğinde görücüye çıkmış olsa da Ford, yeni Puma modeline ilişkin pek de bir detaya girmiş değil. Sadece 456 litre bagaj hacmiyle sınıfının en iyisi olacağı açıklanan araç, iki adet golf çantasını alabilecek kadar geniş.

Üç silindirli 1.0 litrelik EcoBoost motorundan güç alması beklenen Puma’nın 155 beygir güç üreteceği konuşuluyor. Melez hibrid güç ünitesi sayesinde düşük torklarda yüksek yakıt tasarrufu sağlaması planlanan ve fiyatı henüz açıklanmayan araç 100 kilometrede 5.4 litre benzin yakacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version